Ουκρανία: Ο Πούτιν αιφνιδίασε τις Βρυξέλλες - Ετοιμάζουν αναλογικές κυρώσεις κατά της Μόσχας

Ουκρανία: Ο Πούτιν αιφνιδίασε τις Βρυξέλλες - Ετοιμάζουν αναλογικές κυρώσεις κατά της Μόσχας

Αιφνιδιασμένες δηλώνουν οι Βρυξέλλες από την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να αναγνωρίσει τις αυτοανακηρυγμένες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ και ετοιμάζουν γρήγορες κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Οι Ευρωπαίοι ήλπιζαν ότι μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Πούτιν και την επικείμενη συνάντηση Μπάιντεν με τον Ρώσο Πρόεδρο θα έβλεπαν κάποιο φως στο τούνελ.

Αυτό δεν έγινε καθώς ο Πούτιν με τη χθεσινή του απόφαση τους αιφνιδίασε.

Η Ευρώπη μάλλον πάει σε κυρώσεις κατά προσώπων με ταχείες διαδικασίες σήμερα το απόγευμα σε έκτακτη σύνοδο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ, και όχι σε κυρώσεις γενικές κατά της ρωσικής οικονομίας καθώς υπάρχουν κάποια ευρωπαϊκά κράτη που διαφωνούν.

Ένα από αυτά είναι η Ουγγαρία του Όρμπαν, ο οποίος είπε ότι η στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή της Ρωσίας και συνεπώς, η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται και από τις ΗΠΑ και από τη Ρωσία.

Λαβρόφ: Μισθοφόροι από Αλβανία & Κόσοβο είναι στην Ουκρανία και πολεμούν
Στο μεταξύ ο Ρώσος ΥΠΕΞ προέβη σε σοβαρή καταγγελία λέγοντας ότι μισθοφόροι από την Αλβανία, το Κόσοβο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στρατολογήθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Ντονμπάς της Ουκρανίας για να πολεμήσουν κατά των αυτονομιστών.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Δύση λέγοντας ότι Αλβανία και Κόσοβο έχουν μετατραπεί σε σταθμούς στρατολόγησης μισθοφόρων που συμμετέχουν σε εχθροπραξίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών απέρριψαν τους ρωσικούς ισχυρισμούς ως «fake news».

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα