Καναδάς: Διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Στο στόχαστρο ο Τριντό

Καναδάς: Διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Στο στόχαστρο ο Τριντό

Για δεύτερο εικοσιτετράωρο χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες οδηγοί είναι συγκεντρωμένοι στο κέντρο της πρωτεύουσας του Καναδά για να διαμαρτυρηθούν για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό που έχει επιβάλλει ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.
Βασικό τους αίτημα να αποσυρθεί άμεσα ο νόμος που καθιστά από τον περασμένο Οκτώβριο υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Μαζί τους και χιλιάδες επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών. Πριν από λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση του Καναδά αποφάσισε να κάνει υποχρεωτικές τις δύο δόσεις εμβολίων για όσους επαγγελματίες οδηγούς περνούν τα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χιλιάδες φορτηγά ξεκίνησαν από τα δυτικά της χώρας σε μία πορεία διαμαρτυρίας που ονόμασαν «Κομβόι Ελευθερίας» και απαιτούν την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης.

Μαζί με τους χιλιάδες διαδηλωτές και κινήματα αντιεμβολιαστών που απαιτούν την παραίτηση Τριντό καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι αυστηροί περιορισμοί που η κυβέρνησή του εφαρμόζει εδώ και 18 μήνες για την ανάσχεση της πανδημίας, είναι αντισυνταγματικοί.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στον Καναδά και φθάνουν μέχρι και τους -15 βαθμούς Κελσίου, δεν έχουν κατευνάσει τα πνεύματα.

Η αστυνομία της Οτάβα αναφέρει πως εχθές το βράδυ υπήρξαν συγκρούσεις αντιεμβολιαστών με τις Αρχές, ενώ αρκετά ήταν και τα φορτηγά που επιχείρησαν να κλείσουν βασικούς δρόμους της πρωτεύουσας, χωρίς επιτυχία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας αντιμετωπίζει έντονη κριτική από τις ομάδες αντιεμβολιαστών οι οποίες έφτασαν στο σημείο οργανωμένα να στείλουν απειλητικά μηνύματα για την οικογένειά του.

Ο τοπικός Τύπος αναφέρει πως για λόγους ασφαλείας η οικογένεια του Τριντό έχει μεταφερθεί σε ασφαλή μυστική τοποθεσία για παν ενδεχόμενο.

Σημειώνεται πως το 90% των επαγγελματιών οδηγών του Καναδά που διασχίζει τα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλήρως εμβολιασμένο, όπως και το 77% του πληθυσμού της χώρας.

Στη συγκεκριμένη μαζική διαδήλωση αντιτίθεται επίσημα και το συνδικάτο επαγγελματιών οδηγών της χώρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα