Ανήλικη σαδίστρια γελούσε καθώς βασάνιζε μέχρι θανάτου έναν γιατρό σε πάρκο

Ανήλικη σαδίστρια γελούσε καθώς βασάνιζε μέχρι θανάτου έναν γιατρό σε πάρκο

Ο 54χρονος πατέρας δύο παιδιών υπέστη απειλητικά για τη ζωή του τραύματα «στα χέρια των τριών» και κατέληξε δύο εβδομάδες αργότερα.

Φρικτό θάνατο από τα χέρια μιας 17χρονης και δύο φίλων της, οι οποίοι τον βασάνισαν σε ένα πάρκο στο Κάρντιφ, βρήκε ένας γιατρός.

Ο 54χρονος Gary Jenkins, πατέρας δύο παιδιών, υπέστη απειλητικά για τη ζωή του τραύματα στο Bute Park, τα ξημερώματα της 20ής Ιουλίου του περασμένου έτους, με αποτέλεσμα να καταλήξει δύο εβδομάδες αργότερα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, η έφηβη και οι δύο άντρες φίλοι της γελούσαν ενώ τον βασάνιζαν μέχρι θανάτου, επιτείνει την αίσθηση του σοκαριστικού.

Ο αδικοχαμένος άνδρας, ο οποίος στη δήλωση που εξέδωσε η οικογένειά του μετά τον τραγικό χαμό του αναφέρεται ως «αγαπημένος πατέρας, σύζυγος και αδελφός», άφησε την τελευταία του πνοή από σοβαρή εγκεφαλική βλάβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας.
 
Ο 25χρονος Jason Edwards και ο 36χρονος Lee William Strickland, και οι δύο από το Κάρντιφ, καθώς και ένα 17χρονο κορίτσι που δεν κατονομάζεται για νομικούς λόγους, κάθονται στο εδώλιο του Merthyr Tydfil Crown Court, κατηγορούμενοι για φόνο.
Μάρτυρας περιέγραψε την ανήλικη ως «κακή και σαδίστρια» για τη συμμετοχή της στην επίθεση, η οποία πιστεύεται ότι ήταν ομοφοβική καθώς ο Jenkins, ψυχολόγος στο επάγγελμα, φέρεται να ήταν γκέι, όπως αναφέρει η «Sun Online».
Τόσο ο Edwards από το Litchfield Court, στο Riverside του Strickland, χωρίς σταθερή κατοικία, όσο και η ανήλικη παραδέχτηκαν τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ληστεία και επίθεση που προκάλεσε «σωματική βλάβη».
Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας Dafydd Enoch, ανέφερε ότι η δολοφονία είχε ως κίνητρο «την απληστία, την ομοφοβία και την "απλή" συμπάθεια για βία».
 
«Ο άνθρωπος στο επίκεντρο αυτής της υπόθεσης συνάντησε τα χειρότερα χαρακτηριστικά της ανθρωπότητας και παρά τις καλύτερες προσπάθειες ενός άλλου ατόμου, δεν μπόρεσε να προστατευτεί» πρόσθεσε απευθυνόμενος στους ενόρκους.
Οι τρεις δράστες, αφού ξυλοκόπησαν άγρια τον άτυχο άνδρα, τον λήστεψαν και τον βασάνισαν, παρατώντας τον χωρίς τις αισθήσεις του. Η ανατριχιαστική επίθεση καταγράφηκε, δε, από μια κοντινή κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, ενώ στο βίντεο ακούγεται η 17χρονη να φωνάζει «λεφτά», όπως και ο Edwards να προτρέπει να τον χτυπήσουν στο κεφάλι.
Την ίδια ώρα, ο άτυχος γιατρός τούς εκλιπαρεί να σταματήσουν ξανά και ξανά, μέχρι που δεν είναι σε θέση πλέον να μιλήσει…
 
Και μπορεί η 17χρονη να ισχυρίστηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση επειδή φοβόταν τους δύο άντρες, ωστόσο δεν έπεισε τον δικαστή.
 
«Η πραγματικότητα απέχει ένα εκατομμύριο μίλια από αυτό το σενάριο» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Για να έχει ενεργήσει με αυτόν τον τρόπο πρέπει να είναι μια πολύ διαταραγμένη νεαρή γυναίκα. Ήταν σίγουρη και γελούσε κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ήταν βασανιστήριο».
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως οι τρεις δράστες επιτέθηκαν και σε έναν αυτόπτη μάρτυρα της επίθεσης που προσπάθησε να βοηθήσει τον άτυχο ψυχολόγο.
Σύμφωνα τέλος με την εισαγγελία, η περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση στο Bute Park είναι γνωστή ως μέρος που κάνουν σεξ ομοφυλόφιλοι άνδρες και το έγκλημα έχει πιθανότατα ομοφοβικό υπόβαθρο.
Η έφηβη φέρεται, άλλωστε, να γνώρισε τον Edwards και τον Strickland για πρώτη φορά στις 20 Ιουλίου, όταν πήγαν στο πάρκο με σκοπό να ληστέψουν έναν γκέι.
«Ήξεραν τι συνέβαινε στο πάρκο αργά το βράδυ και την ευάλωτη φύση των ανθρώπων που σύχναζαν σε αυτήν την περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατήγορος.
Ο Gary Jenkins ζούσε μόνος στο Κάρντιφ τα τελευταία έξι χρόνια, μετά τον χωρισμό του από τη σύζυγό του, η οποία παρακολουθεί τη δίκη μέσω βιντεοκλήσης.

sputniknews.ml

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα