Ποδαρικό στο 2022 με αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη φέρνει η Όμικρον

Ποδαρικό στο 2022 με αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη φέρνει η Όμικρον

Νέα περιοριστικά μέτρα φέρνει η νέα χρονιά στην Ευρώπη με στόχο τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον.
Χωρίς lockdown όμως με πιο αυστηρά μέτρα θα ξεκινήσει το 2022 στη Γαλλία.

Από την ερχόμενη Δευτέρα η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους στα κέντρα των πόλεων, ενώ η τηλεργασία γίνεται υποχρεωτική για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Στις συναυλίες οι θαμώνες θα παραμένουν καθιστοί, όπως και οι πελάτες στα εστιατόρια και τα μπαρ.

«Όλα δείχνουν ότι είναι πιθανό να ξεπεράσουμε τα 250.000 κρούσματα την ημέρα στις αρχές Ιανουαρίου» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Από τις 15 Ιανουαρίου το υγειονομικό πάσο αναμένεται να ισχύει μόνο για τους εμβολιασμένους.

Γερμανία
Αυστηρότερα μέτρα θα ισχύσουν την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους και στη Γερμανία.

Οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν σε πολλές περιοχές ενώ σε άλλες ο κανόνας είναι μέχρι 10 άτομα, όλοι τους εμβολιασμένοι και νοσήσαντες. Γυμναστήρια, κολυμβητήρια, νυχτερινά κλαμπ και κινηματογράφοι κλείνουν σε πολλά κρατίδια ενώ οι εκδηλώσεις με πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά απαγορεύτηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Βρετανία
Κανένα νέο μέτρο στην Αγγλία, όπου χθες καταγράφηκε σχεδόν το σύνολο των 98.500 νέων κρουσμάτων, δεν προτίθεται να λάβει η βρετανική κυβέρνηση μέχρι την Πρωτοχρονιά, παρά την ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον.

Αντίθετα, σε Ουαλία, Σκοτία και Βόρεια Ιρλανδία οι δρόμοι άδειασαν μετά την επιβολή περιορισμών στις συναθροίσεις και στον αριθμό των πελατών στα εμπορικά καταστήματα.

ΗΠΑ
Κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον αποτελεί σχεδόν το 60% των νέων μολύνσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια ώρα το αμερικανικό κέντρο ελέγχου λοιμώξεων μείωσε στις πέντε ημέρες τη καραντίνα για όσους δεν έχουν συμπτώματα την πέμπτη ημέρα.

«Θέλουμε οι άνθρωποι να επιστρέφουν στις δουλειές τους, ειδικά όσοι εργάζονται σε ευαίσθητες θέσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της κοινωνίας» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι.

Όσοι έρθουν σε επαφή με κρούσμα και έχουν κάνει την τρίτη δόση, δε χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, αναφέρει ακόμα η οδηγία του CDC.

Στα αεροδρόμια το χάος που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζεται. Σύμφωνα με τον Άντονι Φάουτσι οι αμερικανικές αρχές δεν αποκλείεται να επιβάλλουν υποχρέωση εμβολιασμού στους επιβάτες των εσωτερικών πτήσεων.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα