Κάτι πήγε πολύ λάθος με τον γιο μας, λένε οι γονείς του 19χρονου που πήγε να δολοφονήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ

Κάτι πήγε πολύ λάθος με τον γιο μας, λένε οι γονείς του 19χρονου που πήγε να δολοφονήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ

Οι γονείς του 19χρονου που εισέβαλε με βαλλίστρα στο παλάτι του Γουίντσορ για να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ προέβησαν στις πρώτες τους δηλώσεις, λέγοντας πως νιώθουν «συγκλονισμένοι» από το περιστατικό.

Ο 19χρονος Jaswant Singh Chail κατάφερε, ανήμερα των Χριστουγέννων,  να πηδήξει πάνω από έναν φράχτη χρησιμοποιώντας μια αυτοσχέδια σκάλα από σχοινί και, οπλισμένος με τη βαλλίστρα του, να φτάσει σε απόσταση 500 μέτρων από τα διαμερίσματα της βασίλισσας. Ο νεαρός συνελήφθη άμεσα και εν συνεχεία οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική.
 
«Κάτι πήγε τρομερά λάθος με τον γιο μας. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι», δήλώσε πρόσφατα ο πατέρας του υπόπτου.

Ο 19χρονος απειλούσε τη βασίλισσα και στο διαδίκτυο

Νωρίτερα, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν ένα βίντεο από τον λογαριασμό του 19χρονου στο Snapchat. Το βίντεο είχε ανέβει λίγο πριν ο 19χρονος επιχειρήσει την εισβολή.

Φορώντας μια μάσκα από τον «Πόλεμο των Άστρων», κραδαίνοντας τη βαλλίστρα του και μιλώντας με αλλοιωμένη φωνή, ο 19χρονος εικονιζόταν στο βίντεο να λέει τα εξής:

«Λυπάμαι για όσα έχω κάνει και για όσα θα κάνω. Πρόκειται να σκοτώσω την Ελισάβετ, βασίλισσα της Αγγλίας».

«Θα εκδικηθώ για λογαριασμό όσων πέθαναν στη σφαγή της Jallianwala Bagh το 1919», λέει ο νεαρός. «Θα εκδικηθώ επίσης για όσους έχουν σκοτωθεί, γελοιοποιηθεί ή υποστεί διακρίσεις εξαιτίας της φυλής τους».

 
«Είμαι ένας Ινδός Σιχ, ένας Σιθ. Το όνομά μου ήταν Jaswant Singh Chail, τώρα είναι Νταρθ Τζόουνς».

Στον «Πόλεμο των Άστρων», οι Σιθ είναι οι «κακοί» εχθροί των «καλών» ιπποτών Τζεντάι. Στο φόντο του βίντεο, στον τοίχο πίσω από τον ύποπτο, διακρίνεται θολά η εικόνα του Νταρθ Μάλγκους, ενός μαχητή Σιθ.

Η σφαγή της Jallianwala Bagh, πάλι, στην οποία αναφέρεται ο 19χρονος, πρόκειται για πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα στην Ινδία το 1919, όταν Βρετανοί στρατιώτες σκότωσαν περίπου 379 εξεγειρόμενους Ινδούς και τραυμάτισαν περίπου 1.200 ακόμα.

Προς το τέλος του βίντεο, ο 19χρονος ακούγεται να λέει ότι δεν πιστεύει πως θα καταφέρει να βγει ζωντανός μετά την επίθεσή του στη βασίλισσα.

Σ’ ένα γραπτό μήνυμα που κοινοποίησε στο Snapchat μαζί με το βίντεό του, ο νεαρός λέει: «Ζητώ συγγνώμη απ’ όσους αδίκησα και σε όσους είπα ψέματα. Εάν έχετε λάβει αυτό το μήνυμα, ο θάνατός μου πλησιάζει».

«Παρακαλώ μοιραστείτε το με τους πάντες και εάν μπορέσετε, με τα ΜΜΕ, εάν ενδιαφέρονται γι’ αυτό».

Η ήσυχη ζωή πριν το «ξέσπασμα»

Ο πατέρας του συλληφθέντα δήλωσε στην Daily Mail ότι, αν και σοκαρισμένοι, ο ίδιος και η σύζυγός του θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό του γιου τους. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχουν μπορέσει να του μιλήσουν.

«Δεν είχαμε την ευκαιρία να του μιλήσουμε, αλλά προσπαθούμε να του δώσουμε τη βοήθεια που χρειάζεται… Περνάμε δύσκολες ώρες. Προσπαθούμε να λύσουμε το ζήτημα και δεν είναι εύκολο», είπε ο άνδρας.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο πατέρας του 19χρονου είναι διευθυντής σε εταιρεία Πληροφορικής στην οποία εργάζεται και η σύζυγός του. Από την Daily Mail περιγράφεται ως ένας «γλυκομίλητος» άνθρωπος που παρείχε με τη γυναίκα του μια ήσυχη και άνετη ζωή στον γιο του. Ο 19χρονος διέμενε με την οικογένειά του σε μεσοαστική συνοικία βόρεια του Σαουθάμπτον, προτού βρεθεί ξαφνικά στο ανάκτορο του Γουίντσορ, να απειλεί με τη βαλλίστρα την 95χρονη μονάρχη.

«Οι πράκτορες ασφαλείας δεν πίστευαν στα μάτια τους», είπε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στην εφημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιχειρεί να εισβάλει σε κατοικία της βασίλισσας. Ένα από τα πλέον διαβόητα περιστατικά σημειώθηκε το 1982, όταν ο 30χρονος Μάικλ Φάγκαν κατάφερε να φθάσει μέχρι την κρεβατοκάμαρα της Ελισάβετ, στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ η ίδια βρισκόταν στο κρεβάτι. Ο Φάγκαν σκαρφάλωσε σε έναν τοίχο, μπήκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και περιφερόταν σε ένα δωμάτιο όπου βρισκόταν η μονάρχης, ώσπου συνελήφθη επίσης από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα