Νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν – Η Σκότλαντ Γιαρντ πιστεύει ότι δεν είναι νεκρή

Νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν – Η Σκότλαντ Γιαρντ πιστεύει ότι δεν είναι νεκρή

Η υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακ Καν από το θέρετρο της Πράια Ντα Λουζ είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Και παρά την επιμονή των γερμανικών ανακριτικών αρχών ότι η Μαντλίν  είναι νεκρή, η ομάδα της Σκότλαντ Γιαρντ φαίνεται ότι κρατά ανοιχτή την υπόθεση καθώς την εξετάζει ως «έρευνα επί αγνοούμενου προσώπου».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η επιχείρηση «Grange» – όπως έχει ονομάσει η Σκότλαντ Γιαρντ την έρευνα για τη Μαντλίν- συνεχίζεται με την πιθανότητα ότι το κορίτσι είναι ζωντανό ακόμα.

Βέβαια οι Γερμανοί θεωρούν δεδομένο ότι ο καταδικασμένος 43χρονος παιδόφιλος, Κριστιάν Μπρούκνερ είναι εκείνος που απήγαγε και σκότωσε τη μικρή Μαντλίν.

Υπόθεση Μαντλίν: Ανατριχιαστικά ευρήματα στο τροχόσπιτο του παιδόφιλου [vids] | Flash.gr

Ωστόσο πηγή της βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανέφερε στην Daily Mail ότι «η επιχείρηση Grange παραμένει ανοικτή και αντιμετωπίζει την υπόθεση ως έρευνα επί αγνοουμένου προσώπου».

«Ξεκάθαρα, η Μητροπολιτική Αστυνομία σκέφτεται πιο ανοιχτόμυαλα έναντι των γερμανικών αρχών στην παρούσα φάση. Οι γονείς της Μαντλίν έλεγαν πάντοτε ότι εάν τους παρουσιαστούν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ότι η κόρη τους έχει πεθάνει, τότε θα το αποδεχτούν. Αλλά το γεγονός ότι η Επιχείρηση Grange είναι ακόμη ενεργή και χρηματοδοτείται, καταδεικνύει ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία εκτιμά πως υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά και αρκετή έρευνα που πρέπει να γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Τι συνέβη την ημέρα της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακ Καν
Οι γονείς της μικρής Μαντλίν έτρωγαν έξω με φίλους σε ένα εστιατόριο και έλεγχαν περιοδικά τη Μαντλίν και τα δύο αδέρφια της καθώς κοιμόντουσαν στο ξενοδοχείο της Πράια Ντα Λουζ.

Γύρω στις 9 το βράδυ, ο Τζέρι Μακ Καν πήγε να ελέγξει τα παιδιά και τα βρήκε να κοιμούνται. Στις 9.30 μ.μ., ένας οικογενειακός φίλος πήγε στο διαμέρισμα και δεν άκουσε θόρυβο, αλλά δεν έλεγξε αρκετά μέσα στο δωμάτιο για να δει αν η Μαντλίν ήταν εκεί.

Θύμα οργανωμένης απαγωγής» η Μάντλιν ΜακΚάν

Στις 10 το βράδυ, η Κέιτ ΜακΚαν πήγε να ελέγξει τα παιδιά και διαπίστωσε ότι η Μάντι έλειπε. Η εξαφάνιση αναφέρθηκε αμέσως και μια ομάδα έρευνας ξεκίνησε το ίδιο απόγευμα να αναζητάει τη μικρή. Για αρκετό καιρό θεωρήθηκαν ύποπτοι οι ίδιοι οι γονείς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα