Σε καραντίνα ο Πούτιν: Θα δοκιμασθεί στην πράξη το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, που βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση επειδή ήρθε σε επαφή με άτομα που μολύνθηκαν από κορονοϊό, χωρίς ο ίδιος να έχει νοσήσει, δήλωσε ότι οι τίτλοι αντισωμάτων που έχει είναι σε υψηλά επίπεδα, συγκρίνοντας τις επαφές που είχε με τα άτομα που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό ως ένα «φυσικό πείραμα», το οποίο θα δείξει πώς λειτουργεί στην πράξη το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.          

Οι τίτλοι αντισωμάτων, με βάση τα γενικά δεδομένα, είναι αρκετά υψηλοί, αλλά θα δούμε πώς αυτό θα φανεί στην πράξη, στη ζωή, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια σύσκεψης με κυβερνητικά στελέχη και την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία», αναφερόμενος στους λόγους που τον ανάγκασαν να οδηγηθεί στην αυτοαπομόνωση.   

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι στο περιβάλλον του μερικά άτομα μολύνθηκαν από κορονοϊό, εκ των οποίων ένας «εμβολιάσθηκε αρκετά αργά».
«Στο άμεσο περιβάλλον μου, μερικά άτομα νόσησαν και ένας από τους συνεργάτες αυτούς, είναι ένας άνθρωπός που βρίσκεται σε άμεση επαφή μαζί μου. Ο συνεργάτης αυτός , όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος είχε «εμβολιασθεί», «αλλά αρκετά αργά» και νόσησε τρεις μέρες μετά τον εμβολιασμό του. «Παραμονές ήμουν μαζί του όλη τη μέρα, σε πολύ κοντινή απόσταση, κατά την διάρκεια όλης της μέρας», δήλωσε ο Πούτιν.  

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε  ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση για κάποιο διάστημα έπειτα από τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων Covid στο περιβάλλον του. 
Ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος «χαίρει άκρας υγείας» και ότι υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα