Αυστρία-Covid-19: Νέα εκστρατεία για τις μεγαλύτερες ανησυχίες των νέων σε σχέση με τους εμβολιασμούς

Αυστρία-Covid-19: Νέα εκστρατεία για τις μεγαλύτερες ανησυχίες των νέων σε σχέση με τους εμβολιασμούς

Από σήμερα, μία νέα εκστρατεία ενημέρωσης ως προς τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19, θα δώσει "ιδιαίτερη έμφαση στους νέους" προκειμένου να αντιμετωπίσει τις "μεγαλύτερες ανησυχίες τους", όπως ανακοίνωσε η πρωτοβουλία "Η Αυστρία εμβολιάζει".

Τα τελευταία στοιχεία του Οργανισμού για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων αναφέρουν ότι το 38,5 % των νέων λοιμώξεων στην Αυστρία την περασμένη εβδομάδα αφορούσε ηλικίες κάτω των 25 ετών, και πως ταυτόχρονα, όσο μικρότερες είναι οι ηλικίες, τόσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό εμβολιασμού.

Με τον στόχο να της να είναι η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων, στο πλαίσιο της εκστρατείας καταχωρούνται διαφημίσεις και μεταδίδονται σποτάκια, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς, όπως αναφέρεται σχετικά, "όποιος επιπλέον εμβολιάζεται μας πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα προς το τέλος της πανδημίας".

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία "Η Αυστρία εμβολιάζει", η εκστρατεία στοχεύει "στις μεγαλύτερες ανησυχίες και φόβους της νεότερης γενιάς", που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αβάσιμους φόβους σχετικά με τα εμβόλια και την επιθυμία να αποκτήσουν παιδιά, ενώ, στο πλαίσιο της δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις πολύγλωσσες πληροφορίες .

Στο μεταξύ, τα αυστριακά υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών ανέφεραν σήμερα, Παρασκευή, 2.341 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού εντός των τελευταίων 24 ωρών.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την εμφάνιση της πανδημίας στην Αυστρία ανέρχεται σε 10.832, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 668 άνθρωποι λόγω κορονοϊού σε νοσοκομείο, οι 183 από αυτούς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων , η "επίπτωση επτά ημερών", δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με κορονοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι 144,4.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα