Μεξικό: Συγκλονιστικές εικόνες από τον σεισμό 7 Ρίχτερ. Καταστροφές και τραυματίες

Μεξικό: Συγκλονιστικές εικόνες από τον σεισμό 7 Ρίχτερ. Καταστροφές και τραυματίες

Ισχυρός σεισμός 7 βαθμών Ρίχτερ συγκλόνισε το Μεξικό μέσα στη νύχτα, στο τουριστικό θέρετρο του Ακαπούλκο, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην πρωτεύουσα, την Πόλη του Μεξικού.
Είναι το βράδυ της Τρίτης, τοπική ώρα, και οι κάτοικοι βγαίνουν πανικόβλητοι από τα σπίτια τους καθώς η δόνηση είναι σφοδρή και κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό.

«Ήμασταν σε μια παράσταση θεάτρου και μας έβγαλαν έξω. Ακούσαμε τον συναγερμό, όλα άρχισαν να κινούνται στον δεύτερο όροφο και εκκενώσαμε το κτίριο».

Οι δρόμοι «πλημμυρίζουν» από πολίτες που κάτω από καταρρακτώδη βροχή προσπαθούν να προφυλαχθούν, όμως οι μετασεισμικές δονήσεις και οι διακοπές της ηλεκτροδότησης δημιουργούν μία εξωπραγματική ατμόσφαιρα.

Κάποιοι έχουν στα χέρια τα παιδιά τους, άλλοι τα κατοικίδιά τους.

Στον ορίζοντα, πάνω από τα κτίρια της Πόλης του Μεξικού, χιλιάδες αστραπές φωτίζουν τον ουρανό την ώρα που ένα βαγόνι τελεφερίκ έχει ακινητοποιηθεί από διακοπή ρεύματος.

Οι επιβάτες προσπαθούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους αλλά δεν είναι εύκολο.

«Ήταν φρικτό. δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε τίποτα παρά μόνο να βγούμε έξω. Ακούσαμε θορύβους σαν κάτι να σπάει. Ένιωσα ότι θα έπεφτε το κτίριο, μου θύμισε πραγματικά τον σεισμό του 2017. Προσπαθώ να ηρεμήσω».

Στον υπόγειο σιδηρόδρομο της πρωτεύουσας του Μεξικού, οι επιβάτες κολλούν το σώμα τους στους τοίχους καθώς δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.

Η πολιτεία Γκερέρο υφίσταται μεγάλες ζημιές καθώς το επίκεντρο του σεισμού είναι μόλις 11 χιλιόμετρα από το Ακαπούλκο. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 12,5 χιλιόμετρα.

Αρκετά ξενοδοχεία στο περίφημο τουριστικό θέρετρο υπέστησαν σοβαρές ζημιές, όμως ευτυχώς δεν σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί.

Παρατηρήθηκαν πτώσεις βράχων, κατολισθήσεις και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Το αμερικανικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι είχε εκδώσει σήμα για κίνδυνο σεισμικών θαλάσσιων κυμάτων στον Ειρηνικό, όμως λίγο μετά πήρε πίσω την προειδοποίηση.

Εν τω μεταξύ, στο κεντρικό Μεξικό τουλάχιστον 17 ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο στην πολιτεία Ιδάλγο, πέθαναν εξαιτίας πλημμυρών που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις.

Η υπερχείλιση του ποταμού Τούλα πλημμύρισε το γενικό νοσοκομείο και σκότωσε 17 ασθενείς καθώς η διακοπή ρεύματος σταμάτησε τη λειτουργία των αναπνευστήρων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα