Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν αντίποινα στην επίθεση του ISIS στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν αντίποινα στην επίθεση του ISIS στην Καμπούλ

Μετά το φορτισμένο διάγγελμα Μπάιντεν για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Καμπούλ και τον θάνατο 13 Αμερικανών στρατιωτών και παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί φοβούνται για νέο χτύπημα, για πρώτα φορά ανώτατοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνουν πολίτες πίσω στο Αφγανιστάν.
Και αυτό γιατί, όπως μεταφέρουν επίσημα χείλη, είναι αδύνατον να απομακρυνθούν όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ήδη, έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 100.000 Αφγανοί, με επικεφαλής να σημειώνουν ότι μετά τα χρονοδιάγραμμα της 31ης Αυγούστου όταν και οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν, ενδέχεται να γίνουν ειδικές επιχειρήσεις απεγκλωβισμοί για όσους θέλουν να φύγουν.

Από χθες, μετά την τρομοκρατική επίθεση, ο Αμερικανός πρόεδρος με τους επιτελείς του Πενταγώνου εκπονούν σχέδιο για το πως θα απαντήσουν στην επίθεση του ISIS.

Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό ότι επιπλέον 12.000 αμερικανικές δυνάμεις ενεργοποιούνται, με τον Τζο Μπάιντεν να σημειώνει ότι θα «συνεχίσει αυτήν τη δύσκολη αποστολή».

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα