Ταλιμπάν έδωσε συνέντευξη σε Αφγανή δημοσιογράφο με ακάλυπτο πρόσωπο

Ταλιμπάν έδωσε συνέντευξη σε Αφγανή δημοσιογράφο με ακάλυπτο πρόσωπο

Hγετικά στελέχη των Ταλιμπάν επιχειρούν να καθησυχάσουν τη διεθνή κοινότητα λέγοντας ότι δεν θα κάνουν μαζικά αντίποινα, ούτε θα διώξουν από τα σχολεία τα κορίτσια.
Στην τηλεόραση του Αφγανιστάν εμφανίστηκε πριν από λίγο ένας από τους ηγέτες των Ταλιμπάν που έδωσε συνέντευξη σε γυναίκα παρουσιάστρια.

Η παρουσιάστρια φορούσε χιτζάμπ, δηλαδή είχε καλυμμένο το κεφάλι, όχι όμως το πρόσωπο. Ο αξιωματούχος είπε ότι οι Ταλιμπάν θα επιτρέψουν στις γυναίκες να εργάζονται, εφόσον φορούν χιτζάμπ και τηρούν τον ισλαμικό νόμο και ότι θα συνεχιστεί η εκπαίδευση των κοριτσιών.

Επίσης ανακοίνωσε γενική αμνηστία για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που δουλέψει με την προηγούμενη κυβέρνηση του ανατραπέντος προέδρου Γάνι.

Είναι προφανές ότι οι ηγέτες των Ταλιμπάν προσπαθούν να αλλάξουν την εικόνα που έχει ο υπόλοιπος κόσμος για αυτούς. Εξάλλου είναι μια από τις βασικές παραμέτρους για τη διεθνή αναγνώριση του καθεστώτος τους. Όμως, πίσω από τη βιτρίνα, κυκλοφορούν φήμες ότι οι Ταλιμπάν έχουν φτιάξει λίστες θανάτου με τα ονόματα συνεργατών των Αμερικανών και άλλων νατοϊκών.

Ο Γάνι διέφυγε από το Αφγανιστάν και ρωσικά μέσα μετέδωσαν ότι άρπαξε εκατομμύρια δολάρια από το δημόσιο ταμείο. Άλλοι λένε ότι κατέφυγε στο Τατζικιστάν και άλλοι στο Ομάν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα