Kίνα: πλημμύρα σε ανθρακωρυχείο με 19 εγκλωβισμένους και 1 νεκρό

Kίνα: πλημμύρα σε ανθρακωρυχείο με 19 εγκλωβισμένους και 1 νεκρό

Σήμερα σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της Κίνας σημειώθηκε μια πλημμύρα σε ένα ανθρακωρυχείο με σκοπό ένας ανθρακωρύχος να χάσει τη ζωή του και άλλοι 19 να παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από το έδαφος, μετά την κατάρρευση του.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.00 στον νομό του Θιβέτ Χαϊμπέι και έγινε γνωστό από το επαρχιακό Γραφείο Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Δύο εργάτες, ο ένας εκ των οποίων πέθανε, βγήκαν από το ορυχείο, που βρίσκεται στην περιοχή Ρεσούι, εξήγησε το Γραφείο. Διασώστες και πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο του δυστυχήματος.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από το έδαφος, ούτε διευκρίνισαν σε τι βάθος ενδέχεται να βρίσκονται αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, στο ορυχείο σημειώθηκε «κατάρρευση ενός στρώματος λάσπης». Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV επανέλαβε αυτόν τον όρο, μιλώντας παράλληλα για τη «διείσδυση νερού», ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα κάνει λόγο για μια «πλημμύρα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα