Η Τουρκία απελαύνει τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος - Διάβημα της Ελλάδας

Η Τουρκία απελαύνει τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος - Διάβημα της Ελλάδας

Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

Προκαλεί η Τουρκία  - Απελαύνει τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Προκαλεί με την πράξη κράτησης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης του  προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας,  Γεώργιο Βαρυθυμιάδη.

Η Τουρκία του απαγορεύει την είσοδο στη χώρα και προχωρά στην απέλασή  του

 «Αυτή τη στιγμή με έχουν ακόμα στο κρατητήριο. Με ενημέρωσαν ότι σε λίγο θα με αφήσουν. Θα με απελάσουν από τη χώρα. Αν προλάβω την πτήση των 19:00 τότε στις 20:30 θα είμαι στην Αθήνα. Δεν φοβάμαι για μένα αλλά ανησυχώ μήπως δεν δικαιωθεί η θυσία των προγόνων μας».

Αυτά δήλωσε ο ίδιος σε νέα επικοινωνία που είχε το Thestival.gr μαζί του

 Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στη γείτονα ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού και θα δήλωνε παρών στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

Την είδηση κράτησή του έκανε γνωστή η ίδια η ομοσπονδία με ανάρτησης της

Του απαγορεύεται  η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος».

 «τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου», ενώ στο τέλος υπογραμμίζεται ότι «γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι τουρκικές Αρχές».

#Έκτακτο Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Γ. Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα. Στόχος της επίσκεψής του στη γείτονα ήταν να παραστεί στην Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος τον Δεκαπενταύγουστο.

— Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος - Π.Ο.Ε. (@PanPontian_GR) August 13, 2021

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα