Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Θρίλερ με τη λευκορωσίδα σπρίντερ που ζητά άσυλο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Θρίλερ με τη λευκορωσίδα σπρίντερ που ζητά άσυλο

Η πρεσβεία της Λευκορωσίας στο Τόκιο ζήτησε επισήμως ενημέρωση από τις ιαπωνικές αρχές σχετικά με την λευκορωσίδα αθλήτρια Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα, η οποία ζητεί πολιτικό άσυλο, μετά την άρνησή της να επιβιβασθεί σε πτήση με προορισμό την Λευκορωσία, αφού μεταφέρθηκε παρά την θέλησή της από λευκορώσους αθλητικούς παράγοντες στο αεροδρόμιο του Τόκιο. 
Η Λευκορωσίδα σπρίντερ, η οποία επρόκειτο να τρέξει χθες στην κούρσα των 200 μέτρων, μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας αφού επέκρινε δημοσίως την προπονητική ομάδα της χώρας της και επρόκειτο να επιβιβασθεί σε αεροσκάφος των Turkish Airlines. Ζήτησε επί τόπου βοήθεια από την ιαπωνική αστυνομία και σήμερα εισήλθε στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο, όπου και θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα το Reuters η Λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια κάλεσε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να εμπλακεί και να την βοηθήσει καθώς, όπως καταγγέλλει, απομακρύνθηκε δια της βίας από την εθνική ομάδα και οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο του Τόκιο ενάντια στις επιθυμίες της, λόγω της κριτικής που άσκησε στους ομοσπονδιακούς προπονητές της χώρας.

«Ζητώ βοήθεια από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή» δήλωσε η Τσιμανούσκαγια σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στην Telegram του Λευκορωσικού Ιδρύματος Αθλητικής Αλληλεγγύης, μιας ομάδας που υποστηρίζει αθλητές φυλακισμένους ή παραγκωνισμένους για τις πολιτικές απόψεις τους. «Υπάρχει πίεση εναντίον μου. Προσπαθούν να με βγάλουν από τη χώρα χωρίς την άδειά μου. Ζητώ από τη ΔΟΕ να εμπλακεί» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα