Η 24χρονη Τουρκάλα που έχασε χέρια και πόδια λόγω σπάνιας ασθένειας

Η 24χρονη Τουρκάλα που έχασε χέρια και πόδια λόγω σπάνιας ασθένειας

Σε διπλή μεταμόσχευση χεριών περιμένει να υποβληθεί μια νεαρή κοπέλα, η οποία έχασε και τα τέσσερα άκρα της.

Αποκαλώντας μάλιστα την επέμβαση «όνειρο». Η Beyza Dogan έχασε χέρια και πόδια όταν ζούσε στην Κολονία της Γερμανίας πριν από 4 χρόνια, καθώς κόλλησε μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα. Τα νεφρά της άρχισαν να υπολειτουργούν εξαιτίας της πάθησης και κατέληξε να της ακρωτηριάσουν και τα 4 άκρα.

 

Η 24χρονη Τουρκάλα που έχασε χέρια και πόδια λόγω σπάνιας ασθένειας: Ελπίζει σε σπάνιο μόσχευμα
 
Η 24χρονη ελπίζει τώρα σε ένα σπάνιο διπλό μόσχευμα ώστε να καλυτερεύσει τη ζωή της. Η μητέρα της, η 54χρονη Mihriban Dogan, της χάρισε ένα νεφρό πριν από δύο χρόνια, όπως μεταδίδει η Metro.

Αποδεχόμενη τη νέα συνθήκη στη ζωή της, η Dogan δεν το βάζει κάτω, θέλοντας να ξαναπάρει στα χέρια της τον έλεγχο των πραγμάτων. Με τη βοήθεια του γενικού χειρουργού Dr. Levent Yilmaz, η κοπέλα μεταφέρθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας, για να συναντήσει τον περίφημο καθηγητή της ιατρικής σχολής Omer Ozkan.

 

 
Ο ειδικός στην επανορθωτική χειρουργική είναι παγκοσμίου φήμης σε τέτοιες επεμβάσεις και έβαλε την 24χρονη σε λίστα αναμονής για μόσχευμα.

«Σήμερα, χρησιμοποιεί τα προσθετικά της μέλη. Συνεχίζει τη ζωή της, αλλά αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα», λέει ο ακαδημαϊκός, «φαίνεται έτοιμη για μοσχεύματα άκρων. Είναι κατάλληλη ασθενής. Όταν βρεθεί δότης, δεν υπάρχουν εμπόδια σε όρους μεταμόσχευσης για την Beyza».

Εκείνη δηλώνει πως προσπαθεί να παραμείνει αισιόδοξη, «ο dr. Omer Ozkan είναι πολύ έμπειρος σε αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενη και ανυπομονώ γι’ αυτά τα καλά νέα. Το μόνο μου όνειρο είναι να κάνω αυτή την εγχείριση όσο γίνεται πιο γρήγορα»…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα