Μπλόκο στους Βρετανούς τουρίστες για την Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει η Γερμανία

Μπλόκο στους Βρετανούς τουρίστες για την Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει η Γερμανία

Μπλόκο σε Βρετανούς τουρίστες επιδιώκει η κυβέρνηση της Γερμανίας, λόγω της εξάπλωσης της ινδικής μετάλλαξης, σύμφωνα με την εφημερίδα Times.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ θέλει η Βρετανία να χαρακτηριστεί «χώρα ανησυχίας» εξαιτίας της ευρείας διάδοσης του παραλλαγμένου στελέχους και να απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξάρτητα εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Τον χορό των αντιδράσεων έσυραν Μακρόν και Μέρκελ «δείχνοντας» την Ελλάδα και την Πορτογαλία, αναφορικά με την τακτική που ακολουθούν για την υποδοχή των Βρετανών, αλλά και όσων έχουν εμβολιαστεί με μη εγκεκριμένα εμβόλια από τον EMA.

Αυξημένος έλεγχος σε Ρώσους τουρίστε

Από τις 30 Ιουνίου όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test. Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, η πρόταση της Γερμανίας για την απαγόρευση ταξιδιωτών από την Βρετανία προς τις χώρες της Ε.Ε συζητείται στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανίας και Μάλτα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα