Πώς αποχαιρέτησαν Γουίλιαμ και Χάρι τον παππού τους Πρίγκιπα Φίλιππο

Πώς αποχαιρέτησαν Γουίλιαμ και Χάρι τον παππού τους Πρίγκιπα Φίλιππο

Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα ήθελε η οικογένειά του να συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει και αυτό θα γίνει, είπε ο εγγονός του πρίγκιπας Γουίλιαμ, τονίζοντας πως θα του λείψει ο παππούς του.

«Η εκατονταετία ζωής του παππού μου καθορίστηκε από την υπηρεσία του, στη χώρα του και την Κοινοπολιτεία, στη σύζυγό του και βασίλισσα και στην οικογένειά μας», είπε ο δούκας του Κέιμπριτζ. «Θα μου λείψει ο παππούς μου, όμως γνωρίζω ότι θα ήθελε να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε».

«Ο παππούς μου ήταν ένας εξαιρετικός άνδρας και ανήκε σε μια φανταστική γενιά», σημείωσε ο πρίγκιπας. «Η Κάθριν κι εγώ θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι εκείνος θα ήθελε και θα στηρίξουμε τη βασίλισσα τα επόμενα χρόνια».

Ο Πρίγκιπας Χάρι αναφέρει στη δήλωσή του:

«Ο παππούς μου ήταν ένας άντρας της προσφοράς, με τιμή και ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ. Ήταν αυθεντικός με κοφτερό μυαλό και μπορούσε να τραβήξει την προσοχή οπουδήποτε λόγω της γοητείας του – και επίσης επειδή ποτέ δεν ήξερες τι θα έλεγε στη συνέχεια. Θα τον θυμόμαστε ως τον πιο μακρόχρονο σύζυγο Μονάρχη, έναν παρασημοφορημένο στρατιώτη, έναν πρίγκιπα, έναν δούκα. Αλλά για μένα θα είναι πάντα ο παππούς μου.

Ήταν ένας βράχος για τη βασίλισσα, με απαράμιλλη αφοσίωση που στάθηκε δίπλα της για 73 χρόνια και ενώ θα μπορούσα να συνεχίσω να μιλάω για εκείνον, ξέρω ότι τώρα θα έλεγε σε όλους μας πιάστε μια μπύρα στο χέρι και συνεχίστε.

Έτσι, σε αυτό το σημείωμα, παππού, σε ευχαριστώ για την προσφορά σου, την αφοσίωσή σου στη Γιαγιά και για το ότι ήσουν πάντα ο εαυτός σου. Θα μας λείψει πολύ, αλλά πάντα θα σε θυμόμαστε, το έθνος και ο κόσμος, (καθώς και η μελλοντική εγγονή σου) και θα κρατάμε για εσένα πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα