Σαν ταινία τρόμου οι εικόνε στη Βραζιλία: Τάφοι αδειάζουν για να γεμίσουν σε λίγα λεπτά

Σαν ταινία τρόμου οι εικόνε στη Βραζιλία: Τάφοι αδειάζουν για να γεμίσουν σε λίγα λεπτά

Ταινία τρόμου θυμίζει η κατάσταση στη Βραζιλία, όπου στο Σάο Πάολο οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειες να αδειάσουν παλιούς τάφους προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για να ταφούν οι εκατοντάδες νέοι νεκροί από covid-19, καθώς στο δημαρχείο της πόλης αναφέρθηκε αριθμός ρεκόρ κηδειών αυτή την εβδομάδα.

Μόνο χθες το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε 3.769 νέους θανάτους λόγω covid-19, λίγο λιγότερους από τον απόλυτο αριθμό ρεκόρ για τρίτη συνεχή ημέρα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Καθημερινά στη χώρα καταγράφεται το ένα τέταρτο των θανάτων από κορονοϊό παγκοσμίως. Δραματική είναι η κατάσταση στο Σάο Πάολο όπου κηδείες γίνονται όλο το 24ωρο.
Τάφοι αδειάζουν για να γεμίσουν και πάλι μέσα σε λίγα λεπτά στη Βραζιλία.

Νεκροθάφτες με λευκές προστατευτικές στολές βρίσκονται παντού στο νεκροταφείο του Σάο Πάολο, την μεγαλύτερη πόλη στη χώρα. Απομακρύνουν οστά ανθρώπων από τάφους για να τοποθετήσουν σε αυτούς θύματα του κορονοϊού. Κηδείες γίνονται μέρα και νύχτα.

Περισσότεροι από 66.500 θάνατοι καταγράφηκαν στη Βραζιλία μόνο τον Μάρτιο, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στα νοσοκομεία γιατροί και νοσηλευτές δίνουν άνιση μάχη. Σε 15 από τις 26 πολιτείες της Βραζιλίας ο αριθμός των ασθενών στις εντατικές ξεπερνά το 90%. Τα νέα κρούσματα πλησιάζουν τις 90.000 καθημερινά ενώ τα νοσοκομεία σε 625 πόλεις προειδοποιούν θα ξεμείνουν από οξυγόνο τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά εξαιρετικά αργά με μόλις το 8,4% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί με μία δόση εμβολίου ενώ ο πρόεδρος Μπολσονάρο εξακολουθεί να αντιτίθεται στα περιοριστικά μέτρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα