Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Αντιστράτηγος Εσμάν Ορμπάς ανάμεσα στους νεκρούς από τη συντριβή του ελικοπτέρου

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Αντιστράτηγος Εσμάν Ορμπάς ανάμεσα στους νεκρούς από τη συντριβή του ελικοπτέρου

Σύμφωνα με τον Τύπο της Τουρκίας, ένα από τα θύματα της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου ήταν και ο αντιστράτηγος Οσμάν Ερμπάς.

10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν από την πτώση του ελικοπτέρου τύπου «Cougar», σε μια περιοχή όπου συχνά συμβαίνουν συγκρούσεις των Τούρκων στρατιωτών με τους αντάρτες του PKK. Για την ώρα, η Άγκυρα αναφέρει τη συντριβή του ελικοπτέρου ως δυστύχημα και δεν έχει γίνει λόγος για κάτι διαφορετικό.

Σύμφωνα με τον Τύπο της γειτονικής χώρας, ένα από τα θύματα ήταν ο διοικητής του 8ου Σώματος Στρατού της Τουρκίας, με την απώλειά του να μην έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από το υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, το βράδυ της Πέμπτης (04.03) με νεότερη ανακοίνωση ενημέρωσε για έναν ακόμα θάνατο λόγω της συντριβής του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ένας από τους διασωθέντες υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας στους 10 τον αριθμό των νεκρών.

To ελικόπτερο τύπου AS-532UL Cougar, του Στρατού Ξηράς, απογειώθηκε με προορισμό την πόλη Τάτβαν στην ανατολική Τουρκία, περίπου στις 13:55, ωστόσο τα ραντάρ έχασαν το στίγμα και την επαφή με το ελικόπτερο λίγο πριν τις δύο και μισή το μεσημέρι, μετά από τριάντα λεπτά δηλαδή.

Αμέσως δόθηκε εντολή σε εναέρια μέσα, όπως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και αεροσκάφη τύπου CN-235 να σαρώσουν την ευρύτερη περιοχή. Όταν εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, διαπιστώθηκε ότι δέκα άτομα από το πλήρωμα είχαν σκοτωθεί.

Ωστόσο, διασώθηκαν 4 άτομα βαριά τραυματισμένοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα