Μήδεια: Ποιες περιοχές χτυπά το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες. Πρόγνωση καιρού

Μήδεια: Ποιες περιοχές χτυπά το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες. Πρόγνωση καιρού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Μήδεια, που τις τελευταίες ώρες σφυροκοπά την Αττική. Χιονοκαταιγίδες σημειώθηκαν τις βραδινές ώρες στην Εύβοια.

Από τα νότια τμήματα της Χαλκιδικής μέχρι και την Αττική επικρατούν νεφώσεις με παγωμένο αέρα εμπλουτισμένο με υγρασία, γεγονός που προκαλεί τις έντονες χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα μέχρι και το μεσημέρι θα επηρεάζουν έντονα το κέντρο και τα νότια της Αττικής. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και προς το βράδυ εξασθενήσουν.

Ωστόσο, στα βόρεια προάστια, από Μαρούσι και πάνω, και στην ανατολική Αττική, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν εξασθενημένες μέχρι και αύριο το πρωί.

Την ίδια ώρα, στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα είναι πλέον αρκετά εξασθενημένα.

 Αττική – κακοκαιρία Μήδεια : Οι δρόμοι όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό

«Με πυκνές χιονοπτώσεις θα κυλήσει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σήμερα στην Αττική ενώ η εξασθένιση των ανέμων σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οδηγεί εύκολα σε χιονόστρωση.  Πρόσκαιρη υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι χιονοπτώσεις μέσα στο απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που λάβαμε πριν από λίγο από τα μετεωρολογικά μας μοντέλα πυκνές χιονοπτώσεις θα σαρώσουν και πάλι το μεγαλύτερο τμήμα του νομού τη νύχτα και μέχρι το πρωί αύριο. 

Επισυνάπτω χάρτες από το μετεωρολογικό μας μοντέλο σχετικά με τη νέα υποτροπή του καιρού απόψε το βράδυ η οποία οφείλεται στη σύγκλιση του βορειοανατολικού με τον βορειοδυτικό άνεμο πάνω από το νομό Αττικής σε συνδυασμό με την υγρασία που μεταφέρει ο βορειοανατολικός άνεμος μέσα από το Αιγαίο και το νότιο Ευβοϊκό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα