Επεισόδια στο Καπιτώλιο - Εισαγγελείς: Στόχος η εκτέλεση αξιωματούχων

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στις ΗΠΑ κατέθεσαν για τα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα, ότι η πρόθεση των ακροδεξιών ταραχοποιών ήταν να αιχμαλωτίσουν και να εκτελέσουν εκλεγμένους αξιωματούχους.

Η άποψη αυτή συμπεριλαμβανόταν σε ένα υπόμνημα σε μια προσπάθεια να παραμείνει υπό κράτηση ο Jacob Anthony Chansley, ο οποίος συγκέντρωσε ανθρώπους μέσα στο Καπιτώλιο χρησιμοποιώντας ντουντούκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας του Καπιτωλίου, που περιλαμβάνονται στην κατάθεση, ο  Jacob Anthony Chansley τραβούσε την προσοχή με την ενδυμασία του, τη βαφή προσώπου και κρατούσε ένα δόρυ.

«Ισχυρές αποδείξεις, συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων και των πράξεων του Chansley στο Καπιτώλιο, υποστηρίζουν ότι ο σκοπός των ταραχοποιών ήταν να συλλάβουν και να εκτελέσουν εκλεγμένους αξιωματούχους στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών», κατέθεσαν οι κυβερνητικοί εισαγγελείς.

«Αποκρίθηκε στο κάλεσμα του Τραμπ»

Σε μια ξεχωριστή υπόθεση, οι εισαγγελείς στο δικαστήριο του Τέξας ισχυρίστηκαν ότι ένας συνταξιούχος  της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε πλαστικά στηρίγματα στο πάτωμα της Γερουσίας μπορεί να είχε σκοπό να περιορίσει τους νομοθέτες.

Ο Jacob Anthony Chansley αναμένεται να παραδοθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αριζόνα την Παρασκευή για ακρόαση. «Αγαπούσε τον Τραμπ, κάθε λέξη. Τον άκουσε. Ένιωσε σαν να αποκρινόταν στο κάλεσμα του προέδρου μας», δήλωσε ο δικηγόρος του Al Watkins.

«Ο πελάτης μου δεν ήταν βίαιος. Δεν ξεπέρασε κανένα αστυνομικό όριο. Δεν επιτέθηκε σε κανέναν» πρόσθεσε.

Επιπλέον, είπε πως ελπίζει για μια προεδρική χάρη. Οι εισαγγελείς περιγράφουν εκείνους που ανέλαβαν το Καπιτώλιο ως «εξεγερμένους» και προσφέρουν νέες λεπτομέρειες σχετικά με το ρόλο του Chansley στην βίαιη πολιορκία την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι στάθη στη θέση όπου ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε σταθεί εκείνο το πρωί και έγραψε ένα σημείωμα: «Είναι μόνο θέμα χρόνου, η δικαιοσύνη έρχεται».

 Ο Chansley αργότερα είπε στο FBI ότι δεν εννοούσε το σημείωμα ως απειλή, αλλά είπε ότι ο αντιπρόεδρος ήταν «προδότης για την εμπορία παιδιών».

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα