Κορoνοϊός: Πρωτοφανής η πίεση στο αγγλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας. 1.200 θάνατοι την ημέρα!

Πίεση άνευ προηγουμένου δέχονται τα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας σφυροκοπά τη χώρα.

Στο νοσοκομείο του Imperial College του Λονδίνου σε εντατικές έχουν μετατραπεί τα χειρουργεία, ακόμα και τα τμήματα παίδων. Οι νοσηλευτές λένε ότι αναγκάζονται να επιλέγουν ποιους ασθενείς να βοηθήσουν πρώτους.

Μόνο χθες καταγράφηκαν περισσότερα από 52.000 νέα κρούσματα και σχεδόν 1.200 θάνατοι. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στην πρωτεύουσα όπου ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία ξεπερνά κατά τρεις φορές τη χωρητικότητα τους.

Εάν τα κρούσματα δεν μειωθούν, το σύστημα θα καταρρεύσει, λένε οι γιατροί.

Πρωτοφανής η πίεση στο αγγλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας με τα ασθενοφόρα σε περιοχές της Αγγλίας να σχηματίζουν ουρές έξω από τα νοσοκομεία περιμένοντας να αφήσουν τους ασθενεις τους.

Γιατροί και νοσηλευτές εκπέμπουν SOS δηλώνοντας ότι τα νοσοκομεία έχουν γονατίσει, αφού οι ασθενείς με Covid είναι 50% περισσότεροι σε σχέση με το πρώτο κύμα του κορωνοϊού.

Έως και 12 ώρες περιμένουν πλέον όσοι καλούν ασθενοφόρα ενώ ακόμη και όταν φτάνουν στο νοσοκομείο, μέχρι να γίνει η εισαγωγή τους, αναγκάζονται να περιμένουν ακόμη και έξι ώρες μέσα στο ασεθνοφόρο. Από την ημέρα των Χριστουγέννων μέχρι σήμερα είχαμε 10.000 νέες εισαγωγές.

«Είναι σαν ξαφνικά να γεμίσαν είκοσι νοσοκομεία μόνο με ασθενείς Covid» δήλωσε ο Σάιμον Στίβενες, εκτελεστικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι όλο και περισσότεροι υγειονομικοί έχουν Covid, και δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ακριβώς τη στιγμή που είναι πιο πολύτιμες από ποτέ.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι όλοι οσοι φτάνουν στα λιμάνια και αεροδρόμια της Αγγλίας και της Σκωτίας από το εξωτερικό πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ τις τελευταίες 72 ώρες σε μια προσπάθεια της χώρας να εμποδίσει την εισαγωγή στελεχών του ιού από τη Νότιo Αφρική.

Και αυτό γιατί όπως δήλωσε ο Γκραντ Σαπς, δεν είναι βέβαιο ότι τα εμβόλια μπορεί να λειτουργήσουν εξαιτίας αποτελεσματικά κατά της συγκεκριμένης παραλλαγής.

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στη Γερμανία

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν στη Γερμανία από την αρχή της επιχείρησης στις 27 Δεκεμβρίου. Η πανδημία όμως καλπάζει στη χώρα με σχεδόν 32.000 νέα κρούσματα να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο ενώ ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των χιλίων.

Ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό στις ΗΠΑ

Ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό κατέγραψαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Δραματική είναι η κατάσταση στην πολιτεία της Καλιφόρνια όπου ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό ξεπερνά τις 23.000. Στο Λος Άντζελες ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 8 λεπτά.

Ο αριθμός των εμβολιασμένων σε όλη τη χώρα είναι σχεδόν 6 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα