Διάγγελμα Τζο Μπάιντεν: Τραμπ βγες τώρα σε εθνικό δίκτυο και διάλυσε τον όχλο

Διάγγελμα Τζο Μπάιντεν: Τραμπ βγες τώρα σε εθνικό δίκτυο και διάλυσε τον όχλο

Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό απευθύνει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετά τα επεισόδια και την εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Ο Τζο Μπάιντεν, ζήτησε από τον Τραμπ να βγει στην τηλεόραση τώρα και να δηλώσει πίστη στο Σύνταγμα. «Οι λέξεις ενός προέδρου έχουν σημασία, ανεξάρτητα από το πόσο καλός ή κακός είναι» είπε ο Μπάιντεν.

Δήλωσε σοκαρισμένος από τις εξελίξεις και τόνισε ότι δεν είναι διαδηλωτές αλλά εισβολείς όσοι εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Πρόσθεσε δε πως η δημοκρατία των ΗΠΑ δέχεται επίθεση κα κάλεσε τον όχλο να αποχωρήσεi

Νωρίτερα δεκάδες οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, αφού έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, με συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση του Κογκρέσου για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και να φυγαδευτούν οι βουλευτές, ανάμεσά τους ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαρα Χάρις.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς μεταβαίνουν στο Καπιτώλιο μαζί με ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας. Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ δήλωσε πως έπειτα από αίτημα της δημάρχου της Πόλης της Ουάσινγκτον η Πολιτεία του θα στείλει 200 μέλη της Εθνικής Φρουράς της Πολιτείας, προκειμένου να συνδράμουν στην αποκατάσταση της ηρεμίας μετά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ.

Αρχικά πάντως ο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέρριψε ένα αίτημα αξιωματούχων της Πόλης της Ουάσινγκτον να αναπτύξει την Εθνική Φρουρά στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Washington Post.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα