Πέθανε 18χρονη από κορονοϊό: Τηρήστε τα μέτρα, η έκκληση της μητέρας της

Πέθανε 18χρονη από κορονοϊό: Τηρήστε τα μέτρα, η έκκληση της μητέρας της

Ο κορονοϊός δεν κοιτάζει ηλικία και η τραγική ιστορία μιας 18χρονης από τις ΗΠΑ είναι η τρανταχτή απόδειξη.

Άλλη μία τραγική ιστορία που καταρρίπτει την πεποίθηση πως ο κορονοϊός χτυπά μόνο τους ηλικιωμένους έρχεται στο φως της δημοσιότητας και συγκλονίζει καθώς ένα κορίτσι μόλις 18 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα έσβησε στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για την Sarah Simental από το Ιλινόι η οποία μόλις είχε κλείσει τα 18 της χρόνια και σύμφωνα με την μητέρα της κόλλησε τον ιό παρά το γεγονός ότι λάμβανε όλα τα μέτρα προστασίας και είχε επαφές μόνο με την οικογένειά της και το αγόρι της. Όλοι βγήκαν αρνητικοί στα τεστ που έκαναν.

Το κορίτσι άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα στις 16 Δεκεμβρίου τα οποία επιδεινώθηκαν δύο μέρες αργότερα παρουσιάζοντας ρίγος και εμετό. Τότε κάνοντας ο τεστ βγήκε θετική στον κορονοϊό και εισήχθη στο νοσοκομείο.

Στις 26 Δεκεμβρίου και μετά από τρεις μέρες νοσηλείας το κορίτσι πέθανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σικάγο μετά από καρδιακή ανεπάρκεια και εγκεφαλική αιμορραγία σοκάροντας τους πάντες.

«Η Sarah δεν είχε υποκείμενο νόσημα, ήταν ένα υγιές κορίτσι, αλλά δεν άντεξε. Οι γιατροί ξέρω ότι έκακαν ότι μπορούσαν» λέει με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της στο NBC.

«Ξέρω ότι πολέμησε σκληρά αλλά δεν ηταν αρκετό» συμπληρώνει και υπογραμμίζει πώς δημοσιοποίησε το προσωπικό της δράμα προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους νέους στην τήρηση των μέτρων.

«Φορέστε τις μάσκες σας, κρατήστε αποστάσεις. Θα έρθουν περισσότερες διακοπές και γιορτές. Ο κορονοϊός πήρε την κόρη μου και δεν θα την ξαναδούμε» σημειώνει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα