ΗΠΑ-κορονοϊός: Εγκρίθηκε η κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

ΗΠΑ-κορονοϊός: Εγκρίθηκε η κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Οι αρχές των ΗΠΑ χορήγησαν το βράδυ χθες Παρασκευή (τοπική ώρα· πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου που ανέπτυξαν από κοινού η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech εναντίον του κορωνοϊού, ενημέρωσε η επιστημονική διευθύντρια του ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA) με επιστολή της.

Αναμένεται να αρχίσει αμέσως εφοδιαστική επιχείρηση γιγαντιαίων διαστάσεων για τη διανομή δόσεων του εμβολίου απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας, η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού σε απόλυτους αριθμούς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι ο πρώτος εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στη χώρα του θα γίνει σε «λιγότερες από 24 ώρες»

«Αρχίσαμε ήδη την διανομή του εμβολίου σε όλες τις πολιτείες» της χώρας, τόνισε ο Τραμπ, σε μήνυμά του. «Ο πρώτος εμβολιασμός θα γίνει σε λιγότερες από 24 ώρες», πρόσθεσε.

«Η πανδημία μπορεί να άρχισε στην Κίνα, αλλά εμείς θα τη σταματήσουμε εδώ στις ΗΠΑ», είπε ακόμη ο αρχηγός του κράτους, ο οποίος περηφανεύτηκε ότι η χώρα του κατάφερε «ιατρικό θαύμα», αναπτύσσοντας «ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο σε λιγότερους από εννέα μήνες»

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα