Εκλογές ΗΠΑ: Κέρδισε την έδρα μετά θάνατον - Πέθανε από κορονοϊό τον Οκτώβριο

Εκλογές ΗΠΑ: Κέρδισε την έδρα μετά θάνατον - Πέθανε από κορονοϊό τον Οκτώβριο

Ενώ το εκλογικό θρίλερ για το ποιος τελικά θα αναδειχθεί νικητής Μπάιντεν ή Τραμπ, έρχονται στη δημοσιότητα περίεργες ιστορίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία. Στα... μακάβρια της εκλογικής αναμέτρησης είναι και ότι Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αναδείχθηκε νικητής στη Βόρεια Ντακότα για την έδρα της Βουλής Αντιπροσώπων έναν μήνα μετά τον θάνατό του. Ο Ντέιβιντ Άνταλ, 55 ετών, πέθανε στις 6 Οκτωβρίου από κορονοϊό ενώ η ψηφοφορία στην Πολιτεία του είχε ήδη αρχίσει και έτσι ήταν αδύνατο να αφαιρεθεί το όνομά του από την ψήφο. Ο Αντάλ ήταν υποψήφιος για μία από τις δύο θέσεις της Περιφέρειας 8 και ήταν υποψήφιος μαζί με τον Ντέιβ Νέρινγκ στο Μπίσμαρκ. Και οι δύο κέρδισαν το 35% των ψήφων διεκδικώντας την έδρα της Περιφέρειας.

Ο Ρεπουμπλικανός είχε νοσηλευτεί όταν μολύνθηκε με κορονοϊό, τις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας. Η οικογένειά του επιβεβαίωσε ότι ο υποψήφιος είχε πεθάνει έπειτα από σύντομη μάχη με τον ιό τον περασμένο μήνα προσθέτοντας ότι ήταν πολύ προσεκτικός καθώς είχε αρκετά προβλήματα υγείας. Σε δήλωσή τους έγραφαν: "Έχουμε συντριβεί και ζητάμε να τον θυμάστε όχι για το πώς πέθανε αλλά για το πώς έζησε. Ο Ντέιβιντ ήταν ευγενικός και νοιαζόταν για τους άλλους ενώ η μεγαλύτερη χαρά του ήταν να προσφέρει βοήθεια. Προσέφερε με γενναιοδωρία τον χρόνο του σε οικογένεια, φίλους, γείτονες και στην κοινότητά του. Ήταν δημόσιος λειτουργός για πολλά χρόνια και ανυπομονούσε να έχει την ευκαιρία να υπηρετήσει το κράτος. Λυπούμαστε που η ευχή του δεν θα πραγματοποιηθεί".

Δύο ημέρες πριν από τον θάνατό του ο ίδιος ο Αντάλ είχε απευθύνει μήνυμα στους ψηφοφόρους του λέγοντας ότι θα εκπροσωπήσει τους προβληματισμούς τους στην Περιφέρεια 8. Μετά τον θάνατό του ο υπουργός Εσωτερικών στη βόρεια Ντακότα Αλβίν Τζέγκερ είπε ότι δεν υπήρχε τρόπος να αφαιρέσουν το όνομά του από την ψήφο.

 

Πηγή: Metro, Fox6

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα