Βακτήριο που τρέφεται με σάρκες έκανε το πόδι γυναίκας να σαπίσει

Βακτήριο που τρέφεται με σάρκες έκανε το πόδι γυναίκας να σαπίσει

Μια γυναίκα μολύνθηκε με ένα από αυτά τα βακτήρια που τρέφονται με σάρκες και λίγο έλειψε να χάσει το πόδι της.

Η 72χρονη Αμερικανή τραυματίστηκε στο πόδι από ένα κλαδί δέντρου κάνοντας πεζοπορία στις λάβες της Χαβάης. Πήγε σε μια τοπική κλινική 6 μέρες μετά και της έκαναν τελικά ράμματα, χορηγώντας ταυτοχρόνως και αντιβιοτικά για 5 μέρες.

Σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό «BMJ Case Reports» που καταγράφει την ιστορία, όταν επέστρεψε στην Αμερική επισκέφτηκε νοσοκομείο της πολιτείας Ουάσιγκτον, καθώς ανησυχούσε για το άσχημο χρώμα που είχε αποκτήσει το δέρμα της, αλλά και τη δυσοσμία από το τραύμα.

Οι γιατροί βρήκαν το πόδι σε κακή κατάσταση, το δέρμα πέθαινε από τη μόλυνση.

Τέτοιες μολύνσεις από μικροοργανισμούς που κάνουν τους ιστούς να νεκρώνουν αναφέρονται συχνά ως «βακτήρια που τρέφονται από σάρκες», καθώς το δέρμα μοιάζει σαν να κατασπαράσσεται από κάτι.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση της μόλυνσης και ο έλεγχος έδειξε ότι επρόκειτο για το βακτήριο Leclercia adecarboxylata.

Έξι μέρες μετά, βγήκε από το νοσοκομείο και θα υποβληθεί αργότερα σε πλαστική. Όσο για το συγκεκριμένο βακτήριο, προσβάλλει σπανίως τον άνθρωπο και όταν το κάνει, χτυπά ανθρώπους με ασθενή ανοσοποιητικά, σύμφωνα με το άρθρο.

Όπως ισχυρίζονται οι γιατροί, αυτή πρέπει να είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται περιστατικό μόλυνσης από Leclercia adecarboxylata σε άνθρωπο με καλό ανοσοποιητικό σύστημα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα