Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ιταλία – 1.912 περιστατικά και 20 νεκροί

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.912 κρούσματα κορονοϊου, ο υψηλότερος αριθμός από το τέλος του lockdown, την περασμένη άνοιξη.

Παράλληλα, 20 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές που προκαλεί ο νέος κορονοϊός

Χθες τα κρούσματα ήταν 1.786, με 23 νεκρούς. Από την αρχή της πανδημίας, καταγράφηκαν στην Ιταλία 306.235 περιστατικά και 35.801 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Κατά την σημερινή ημέρα σημειώθηκαν νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες. Τα περισσότερα στη Λομβαρδία (277), στην Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (253) και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης (230).

Στην εβδομαδιαία έκθεσή του, το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας τονίζει ότι «εδώ και οκτώ εβδομάδες παρατηρείται μια αργή αλλά σταθερή επιδείνωση της κατάστασης, έστω και το συγκεκριμένο φαινόμενο, σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, είναι πιο περιορισμένο».

Οι ειδικοί, πάντως, προσθέτουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κανενός είδους εφησυχασμός και ότι δεν πρέπει να υιοθετηθούν συμπεριφορές και γεγονότα (επικίνδυνες συναθροίσεις ή κοινωνικές εκδηλώσεις) που εκτιμάται ότι θα έχουν βαρύτατες συνέπειες επί της υγείας των πολιτών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα