Ο Μπορρέλ καλεί την Τουρκία να τερματίσει τη δραστηριότητα του Γιαβούζ και να εμπλακεί σε διάλογο

Ο Μπορρέλ καλεί την Τουρκία να τερματίσει τη δραστηριότητα του Γιαβούζ και να εμπλακεί σε διάλογο

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορρέλ, κάλεσε σήμερα την Τουρκία να τερματίσει τη δραστηριότητα του Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ, και να εμπλακεί άμεσα σε ευρύ διάλογο με την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, ο Ύπατος Εκπρόσωπος αναφέρει τα εξής: η σημερινή ανακοίνωση από την Τουρκία για νέες δραστηριότητες γεώτρησης από το σκάφος Γιαβούζ σε μια θαλάσσια ζώνη που οριοθετήθηκε από την Κύπρο και την Αίγυπτο πυροδοτεί δυστυχώς περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο”. 

Αυτή η δράση έρχεται σε αντίθεση και υπονομεύει τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και για την άμεση αποκλιμάκωση, που είναι ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα και τις μόνιμες λύσεις, όπως επανέλαβαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή”, αναφέρει ο Ζ.Μπορρέλ.

“Καλώ τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως αυτές τις δραστηριότητες και να εμπλακούν πλήρως και με καλή πίστη σε έναν ευρύ διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση”, καταλήγει. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα