Δέκα ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis. Έχει απλώσει καλώδια

Δέκα ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis. Έχει απλώσει καλώδια

Εχει απλώσει καλώδια για έρευνες - Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας καλούν τον κυβερνήτη του ερευνητικού σκάφους να αποχωρήσει

Το Oruc Reis βρίσκεται, πλέον,  εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Πιο συγκεκριμένα, δέκα ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται το τουρκικό και έχει απλώσει καλώδια, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν δύναται να κάνει έρευνες, λόγω του θορύβου των πλοίων (ελληνικών και τουρκικών) που έχει κοντά του. Οι ελληνικές φρεγάτες του εκπέμπουν μήνυμα που λέει ότι βρίσκεται παρανόμως σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και το καλούν να αποχωρήσει.

Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί στενά το ερευνητικό σκάφος, αναφέρουν οι πηγές του Πενταγώνου.

Νωρίτερα, νέα προκλητική Navtex εξέδωσε η Τουρκία που ουσιαστικά απαντάει στην ελληνική αντιNavtex και λέει ότι το Oruc Reis κάνει έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε νωρίτερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλώντας τη να τερματίσει άμεσα τις «παράνομες ενέργειές της που υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».

Σε διαρκή επαφή με την Αθήνα και την Άγκυρα, αλλά και με άλλες πρωτεύουσες και διεθνείς οργανισμούς, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η γερμανική κυβέρνηση ως προεδρεύουσα της ΕΕ για να αποσοβήσει την ελληνοτουρκική κρίση σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle.
Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτής, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που υποσκάπτει τη σταθερότητα στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.

Είχε προηγηθεί σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, προς ενημέρωσή του επίσης για τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης καθώς και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα