Ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό στο Κόσοβο

Ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό στο Κόσοβο

Δραματική αύξηση των νεκρών από κορονοϊό καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στο Κόσοβο καθώς έχασαν τη ζωή τους 16 άτομα.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων μέσα σε μία ημέρα, από τότε που εκδηλώθηκε η πανδημία στο Κόσοβο, στο οποίο έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους 212 άτομα λόγω κορονοϊού.

Αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των κρουσμάτων. Από τα 480 ύποπτα κρούσματα που εξετάστηκαν εργαστηριακά από χθες, τα 258 (53,7%) βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Στο Κόσοβο του 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκαν 8.104 κρούσματα ενώ εξετάστηκαν 36.050 δείγματα. Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες την επιβολή γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες σε 13 πόλεις για να αποτραπεί η διασπορά της νόσου.

Έτσι στις πόλεις που ισχύει το μέτρο, μεταξύ των οποίων είναι και η πρωτεύουσα Πρίστινα, απαγορεύεται αυστηρά η κυκλοφορία από τις 10:30 η ώρα το βράδυ έως και τις 05:00 η ώρα το πρωί. Από εχθές επιβλήθηκε και το μέτρο της υποχρεωτικής επίδειξης αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό για όλους τους ξένους που εισέρχονται στο Κόσοβο. Το μέτρο αυτό δεν ισχύει για τους πολίτες της Σερβίας και της Αλβανίας.

Στην Σερβία η επιδημιολογική κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται και τα νέα κρούσματα μειώνονται. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 321 νέα κρούσματα ενώ κατέληξαν 7 ασθενείς. Οι επιδημιολόγοι αποδίδουν την σταδιακή μείωση των κρουσμάτων στην χρήση μάσκας που είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους αλλά και στους εξωτερικούς, όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα τήρησης των αποστάσεων.

Στη Σερβία, συνολικά νόσησαν από τον κορονοϊό 25.213 άνθρωποι και κατέληξαν 565 ασθενείς. Στα νοσοκομεία αναφοράς σήμερα νοσηλεύονται 4.353 ασθενείς, εκ των οποίων οι 150 είναι διασωληνωμένοι.

Πραγματοποιήθηκαν 659.548 εργαστηριακοί έλεγχοι δειγμάτων, ενώ σε καθημερινή βάση εξετάζονται περισσότερα από 10.000 ύποπτα δείγματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα