Παγκόσμια ανησυχία για την αναζοπύρωση του κορονοϊού

Παγκόσμια ανησυχία για την αναζοπύρωση του κορονοϊού

Παγκόσμια ανησυχία επικρατεί για την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς από την 1η Ιουλίου έχουν καταγραφεί πάνω από πέντε εκατομμύρια νέα κρούσματα, διεθνώς.

Από την έναρξη της πανδημίας ο Covid έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από εξακόσιες πενήντα χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, ένα απίστευτα θλιβερό ρεκόρ μολύνσεων και θανάτων ανακοίνωσε η Ρωσία, με 150 θανάτου και  5.395 νέα κρούσματα κορωνοϊού, σε 24 ώρες.

Σε εθνικό επίπεδο, η χώρα, μετρά 823.515 κρούσματα.

Ταυτόχρονα, ταξιδιωτική οδηγία προς του πολίτες της να μην επισκέπτονται την Ισπανία, εξέδωσε η Γερμανία, λόγω της επιδημιολογικής επιδείνωσης στην Ιβηρική χώρα.

Κορονοϊός - Ισπανία: Αναζωπύρωση με 905 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Η Βρετανία θα επιβάλει καραντίνα και για άλλες χώρες αν χρειαστεί

Ιδιαίτερη είναι η ανησυχία και στην Κίνα, καθώς για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν.

Οι κινεζικές αρχές είναι αντιμέτωπες με την πιο επιθετική επιστροφή της πανδημίας τους τελευταίους μήνες, με τα περισσότερα κρούσματα να καταγράφονται στη Σιντζιάνγκ, δυτικά, και άλλες εστίες στα βορειοανατολικά.

Επιπλέον, σχεδόν επτά εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως κινδυνεύουν να υποστούν τις συνέπειες του υποσιτισμού εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πυροδοτεί η πανδημία του κορονοϊού, εκτιμά η UNICEF.

Πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία, 47 εκατομμύρια παιδιά σε διεθνές επίπεδο υπέφεραν το 2019 από τις συνέπειες του υποσιτισμού, ακραία απώλεια βάρους και αδυναμία, υπογραμμίζει το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία.

Συναγερμός στην Ελλάδα για τον κορονοϊό: Ανησυχία για τα 52 νέα κρούσματα - 14 στην Αττική

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα