Τι γίνεται με το Ορούτς Ρέις - Ετοιμάζεται να αποπλεύσει;

Τι γίνεται με το Ορούτς Ρέις - Ετοιμάζεται να αποπλεύσει;

Ρυμουλκό σκάφος ανοιχτής θάλασσας αγκυροβόλησε το πρωί κοντά στο ερευνητικό πλοίο "Ορούτς Ρέις" στα ανοιχτά της Αττάλειας μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA. Πρόκειται για το ρυμουλκό Ινέμπολου (Α-590).

Σύμφωνα με το marrinetraffic, αυτή την ώρα το πλοίο βρίσκεται αγυροβολημένο στο λιμάνι ANTALYA ANCH, TR μετά από ταξίδι διάρκειας 6 λεπτών προερχόμενο από το λιμάνι ANTALYA, TR.

Μάλιστα το τελευταίο 24ωρο στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εικόνες και βίντεο που δείχνουν το τουρκικό ερευνητικό να παραμένει αγκυροβολημένο, συνοδεία φρεγατών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα ξεκινήσει για τη Μεσόγειο έπειτα από τις απαραίτητες προετοιμασίες του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το "Ορούτς Ρέις" αναμένεται να ξεκινήσει νέες σεισμικές έρευνες. Το Anadolu αναφέρει επίσης ότι το πλοίο είχε πραγματοποιήσει παλαιότερα έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και τον Μαρμαρά και από τότε συνεχίζει τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο. Οι τελευταίες του έρευνες είχαν γίνει στο σημείο "Δυτική Αμμόχωστος-2".

Στο μεταξύ, όπως μεραδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έστειλε επίσης για την προστασία του "Ορούτς Ρέις" δύο φρεγάτες στο λιμάνι της Αττάλειας και τρεις φρεγάτες κοντά στο Καστελόριζο.

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, οι φρεγάτες που είχαν πάει χθες στο Κας που βρίσκονται απέναντι από το Καστελόριζο, κινήθηκαν σήμερα προς την Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα