Σε καραντίνα και δεύτερη επαρχία της Ισπανίας λόγω έξαρσης του κορονοϊού

Ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις στην Ισπανία, όσον αφορά τον κορωνοϊό, καθώς δεύτερη επαρχία της χώρας τίθεται σε καραντίνα μέσα σε ένα 24ωρο λόγω έξαρσης της πανδημίας.

Αυτή τη φορά πρόκειται για την περιοχή La Marina της Γαλικίας, στα βορειοδυτικά της χώρας. Στην εν λόγω επαρχία απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος για λόγους άλλους πέραν της εργασίας για πέντε ημέρες, αρχής γενομένης από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Οι αρχές έλαβαν την σχετική απόφαση μετά τον εντοπισμό περισσότερων από 100 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην περιοχή, σύμφωνα με ισπανική εφημερίδα.

Οι περίπου 70.000 κάτοικοι της περιοχής, τους οποίους αφορούν τα μέτρα, επιτρέπεται να κινούνται μόνο μεταξύ των δήμων της περιοχής τους, αν και συνίσταται η αποφυγή κάθε άσκοπης μετακίνησης. Ταυτόχρονα, επιβάλλεται απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, ενώ η χωρητικότητα σε μπαρ και εστιατόρια μειώνεται στο 50%.

Ο υπουργός Υγείας της επαρχίας σημείωσε ότι η εκτόξευση των κρουσμάτων συνδέεται με τον συνωστισμό σε μπαρ της περιοχής.

 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα