Νεογέννητο μωράκι 13 ημερών με κορονοϊό πέθανε

Νεογέννητο μωράκι 13 ημερών με κορονοϊό πέθανε

Ένα μωράκι μόλις 13 ημερών φέρεται να είναι το νεότερο θύμα του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με το BBC, το νοσοκομείο Παίδων του Σέφιλντ ανακοίνωσε ότι υπάρχει ένα μωρό νεκρό το οποίο είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, ωστόσο δεν ανέφερε την ηλικία του.

Ωστόσο, στη χώρα ανακοινώθηκαν οι 135 νέοι θάνατοι από κορονοϊό που κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο. Όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με το BBC, τα θύματα ήταν ηλικίας από 13 ημερών έως και 96 ετών.

«Δυστυχώς, ένα παιδί πέθανε έχοντας μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Οι προσπάθειες ανάνηψης ήταν ανεπιτυχείς. Η αιτία θανάτου δεν είναι ακόμη γνωστή. Τα τεστ επιβεβαίωσαν ότι το παιδί είχε Covid-19, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε για τον θάνατο του» ανέφερε το νοσοκομείο.

Συνολικά 42.288 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βρετανία.

Δεν έχει γίνει γνωστό πως προσβλήθηκε το βρέφος. Πριν από λίγους μήνες είχε καταγραφεί και ο θάνατος ενός βρέφους έξι εβδομάδων από τον ιό.
Μπαίνει σε παραγωγή το εμβόλιο για τον κορονοϊό από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Με στόχο να δημιουργηθούν αποθέματα, πριν ακόμη δοθεί η απαιτούμενη κλινική έγκρισή του, το εμβόλιο για τον κορονοϊό που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μπαίνει σε παραγωγή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, στη διάρκεια ενημέρωσης από την κυβέρνηση για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, σε περίπτωση κυκλοφορίας του εμβολίου, προτεραιότητα θα δοθεί στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής στον τομέα της υγείας και της φροντίδας, όπως και σε όσους διατρέχουν κίνδυνο να ασθενήσουν βαριά ή να πεθάνουν από τον κορονοϊό, δηλαδή οι άνω των 50 ετών και οι πάσχοντες από καρδιακές και νεφρικές ασθένειες, όπως και οι πολίτες μειονοτικών ομάδων ή εθνοτήτων που έχει φανεί ότι είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στην ασθένεια.

Επίσης, ο Χάνκοκ αναφέρθηκε στην ανακοίνωση νωρίτερα της επικεφαλής του συστήματος εξέτασης και ιχνηλάτησης του NHS Ντάιντο Χάρντινγκ, για τη διακοπή της λειτουργίας της εφαρμογής ιχνηλάτησης επαφών που είχε ξεκινήσει πιλοτικά στη νήσο Γουάιτ.

Όπως εξήγησε, η αιτία είναι τεχνικά προβλήματα, τα οποία συναντούν και άλλες χώρες, και σχετίζονται με το διαφορετικό λογισμικό των τηλεφώνων Android και της Apple.
Ωστόσο, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να θέλει τη λειτουργία της εφαρμογής, για την οποία θα εργαστεί όσο το δυνατό γρηγορότερα, αλλά θα την προτείνει όταν θα είναι δεδομένη η καταλληλότητά της.
Από την πλευρά της, η Χάρντινγκ δήλωσε ότι καμία από τις εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί ανά τον κόσμο δεν λειτουργεί αρκετά αποτελεσματικά.

Οι θάνατοι που καταγράφηκαν την τελευταία ημέρα σε περιστατικά με κορονοϊό σε όλους τους χώρους είναι 135 και ο συνολικός τους αριθμός έφτασε τις 42.153.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1.218. Ο Ματ Χάνκοκ επεσήμανε το γεγονός ότι κατά την προηγούμενη εβδομάδα δεν υπήρξαν πλεονάζοντες θάνατοι στην Αγγλία πέρα από τον εποχικό μέσο όρο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου.

Στη Βόρεια Ιρλανδία η πρωθυπουργός Αρλίν Φόστερ ανακοίνωσε ότι ο κανόνας της απόστασης δύο μέτρων θα μειωθεί όταν θα ανοίξουν τα σχολεία, στις 24 Αυγούστου, έτσι ώστε να είναι εφικτή η λειτουργία των τάξεων υπό σχεδόν την κανονική τους μορφή (όπως ήταν πριν από την κρίση της πανδημίας).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα