Συμφώνησαν Τουρκία - Ρωσία για τη δεύτερη παρτίδα των S-400

Σε συμφωνία επί της αρχής έφτασαν Τουρκία και Ρωσία σχετικά με την παράδοση της δεύτερης παρτίδας των S-400, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.

Η ανάπτυξη της πρώτης παρτίδας των αμυντικών συστημάτων S-400 καθυστέρησε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και δεν ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2020, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο. Παρά τη δυσκολία αυτή, η Τουρκία διαβεβαίωσε τη Ρωσία ότι τα συστήματα θα αναπτυχθούν και θα χρησιμοποιηθούν παρά τις αμερικανικές απειλές για κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υφυπουργός για τις αμυντικές βιομηχανίες, Ισμαήλ Ντεμίρ, ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Ρωσία κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία για την παράδοση δεύτερης παρτίδας των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400.

Οπως είχε γράψει στις 3 Ιουνίου ο ανταποκριτής του OPEN TV και του ethnos.gr στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, η Μόσχα βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με την Άγκυρα για την πώληση μιας ακόμη παρτίδας αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, αλλά και τη συμμετοχή τουρκικών εταιρειών στην παραγωγή τους, όπως προβλέπει το υπάρχον συμβόλαιο μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα