Κορονοϊός Ιταλία: Αύξηση των θανάτων - Μείωση των κρουσμάτων

Κορονοϊός Ιταλία: Αύξηση των θανάτων - Μείωση των κρουσμάτων

Έως το τέλος του χρόνου το ένα τρίτο των Ιταλών θα έχει υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία είναι 234.013. Οι νεκροί έφτασαν τους 33.689. Παράλληλα, 161.895 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν τη ζωή τους 88 άνθρωποι και καταγράφηκαν 177 νέα κρούσματα, 957 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 338 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 5.503 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 32.588 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Σε σχέση με χθες, τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση: νόσησαν 144 λιγότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 17 περισσότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 111.

Στο μεταξύ, πριν από λίγο από το νοσοκομείο της κωμόπολης Κοντόνιο, στην περιοχή της Λομβαρδίας, ανακοινώθηκε ότι ο ασθενής με ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού, είναι τελικά αρνητικός.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας έκανε σήμερα γνωστό ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της, μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο του ιταλικού πληθυσμού θα έχει υποβληθεί στο εθελοντικό τεστ για την ανίχνευση του ιού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε αυτή την φάση, κατά μέσο όρο πραγματοποιούνται πάνω από 89.000 τεστ την ημέρα, ενώ συνεχίζουν να καταβάλλονται προσπάθειες από τις αρμόδιες αρχές για τον επαρκή εφοδιασμό των φαρμακείων, αλλά και καταστημάτων καπνών, με προστατευτικές μάσκες.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα