Οι κάμερες της αστυνομίας θα παρακολουθούν ποιος φοράει και ποιος όχι μάσκα

Οι κάμερες της αστυνομίας θα παρακολουθούν ποιος φοράει και ποιος όχι μάσκα

Φόβοι ότι υπάρχει σχέδιο και εντολή στη Γαλλική αστυνομία να παρακολουθεί τους πολίτες από τις κάμερες του δρόμου και να συλλαμβάνει όποιον δεν φοράει μάσκα στο δρόμο, εκφράζουν πολλοί πολίτες στη Γαλλία.

Ήδη σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η Γαλλική αστυνομία έχει εφοδιαστεί με το κατάλληλο λογισμικό το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί πιλοτικά στην πόλη των Καννών. Επίσης δεν έχει γίνει σαφές σε ποιες πόλεις αυτό το μέτρο θα τελεί σε λειτουργία.

Η Γαλλική εταιρία Datakalab που έχει το λογισμικό έβγαλε μια ανακοίνωση πως σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα και είναι απολύτως εναρμονισμένο με την κοινοτική οδηγία. «Το λογισμικό μας δεν αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα» αναφέρει η εταιρία, «απλά ενημερώνει ποιος φοράει και ποιος όχι, μάσκα».

Από τις 11 Μαΐου οι μάσκες προσώπου θα είναι υποχρεωτικές στη Γαλλία για τις δημόσιες συγκοινωνίες και τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα καταστήματα και οι αγορές θα έχουν επίσης το δικαίωμα να ζητούν από τους αγοραστές να φορούν μάσκες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα