Κορονοϊός: Η Κίνα κάνει επίθεση στις ΗΠΑ - Μπορεί εσείς να τον φέρατε στην Ουχάν

Την έντονη αντίδραση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων σχετικά με τον τρόπο που το Πεκίνο αντιμετώπισε την επιδημία του κορωνοϊού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Κίνα επέδειξε αμέλεια και καθυστέρηση τόσο στην αντιμετώπιση όσο και στην ενημέρωση.

Εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ «άστραψε και βρόντησε» κατά των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι αποκρύπτει στοιχεία για την απαρχή της επιδημίας COVID-19, αφήνοντας, μάλιστα, να εννοηθεί ότι ίσως ήταν ο αμερικανικός στρατός που έφερε τον ιό στην Κίνα.

Αφορμή για αυτή την βαριά κατηγορία ήταν video του επικεφαλής του CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ,  ο οποίος εμφανίζεται να παραδέχεται ότι στις ΗΠΑ υπήρξαν κρούσματα και θάνατοι στα οποία έγινε λάθος διάγνωση, πριν υπάρξει η δυνατότητα ελέγχου για κορωνοϊό.

Με βάση αυτή τη δήλωση, η οποία δεν περιλαμβάνει χρονικό πλαίσιο, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας ανέπτυξε τη θεωρία ότι τον ιό μπορεί να τον έφερε στην Ουχάν αποστολή 300 ατόμων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ που είχε συμμετάσχει στους στρατιωτικούς αγώνες τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πεκίνο ζήτησε από τις ΗΠΑ να «ξεκαθαρίσουν τη θέση τους» και να πουν πότε εντόπησαν τον «ασθενή μηδέν», δηλαδή, το πρώτο κρούσμα στην Αμερική. Υπενθυμίζεται ότι ο Π.Ο.Υ. υποστηρίζει ότι η επιδημία ξεκίνησε από την Ουχάν, αν και ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί το πώς.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα