ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις από κορυφαίο λοιμωξιολόγο και απαγορεύσεις συναθροίσεων

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα, Πέμπτη, ο κορυφαίας λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, σχετικά με την εξέταση στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον κορωνοϊό.

Ο διευθυντής του Κέντρου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ κατήγγειλε ότι οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν εύκολα την εξέταση για να διαπιστώσουν αν έχουν προσβληθεί από την πανδημία και ότι το αμερικανικό σύστημα εξέτασης δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας.

«Το σύστημα δεν είναι πραγματικά προσανατολισμένο προς αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι μια αδυναμία. Ας το παραδεχτούμε», είπε ο Άνθονι Φαουτσί μιλώντας σε μια Επιτροπή του Κογκρέσου. Όπως εξήγησε, στις ΗΠΑ δεν γίνεται εύκολα η εξέταση, όπως σε άλλες χώρες.

Ο Φαουτσί πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβληθούν και άλλοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, αν το επιτάσσει η εξέλιξη της επιδημίας.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) μέχρι σήμερα είχαν καταγραφεί 1.264 κρούσματα του νέου κορονοϊού (αύξηση κατά 277 σε σύγκριση με χθες) και 36 θάνατοι.

Κρούσματα έχουν αναφερθεί σε 42 Πολιτείες και στην Περιφέρεια της Κολούμπια.

Στον απολογισμό αυτόν περιλαμβάνονται και 49 κρούσματα μεταξύ προσώπων που είχαν επαναπατριστεί από την Ιαπωνία και την πόλη Ουχάν της Κίνας.
Απαγορεύσεις συναθροίσεων στη Νέα Υόρκη

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης απαγορεύει από σήμερα τα μεσάνυχτα όλες τις συναθροίσεις άνω των 500 ανθρώπων, προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση της επιδημίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο. Τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ θα πρέπει να αρχίσουν να τηρούν τον νέο κανονισμό από απόψε.

Από το μέτρο εξαιρούνται νοσοκομεία, οίκοι ευγηρίας, μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλες εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα