Κορονοϊός: Μυστήριο με τον ασθενή «μηδέν»

Οι κινεζικές αρχές στα πλαίσια αντιμετώπισης του κορονοϊού αναζήτησαν τον ασθενή «μηδέν», δηλαδή τον πρώτο άνθρωπο που νόσησε.

Μυστήριο υπάρχει γύρω από τον ασθενή «μηδέν», δηλαδή τον πρώτο άνθρωπο που νόσησε από τον κορονοϊό στην Κίνα. Οι κινεζικές αρχές σε συνεργασία με τους επιστήμονες προσπαθούν να τον εντοπίσουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα που υπάρχουν.

Παρόλα αυτά, πολλά ερωτήματα που θεωρούνται δεδομένα δεν έχουν απαντηθεί, όπως αν ο πρώτος ασθενής είναι από την Κίνα. Μέχρι στιγμής, είναι καταγεγραμμένο ότι τα κρούσματα ξεκίνησαν στην 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους από την ψαραγορά στη Γουχάν στην επαρχία της Χουμπέι. Εξάλλου, στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας του ιού 3.046 άνθρωποι, αναρρώσει 49. 134 και μολυνθεί πολλοί περισσότεροι.

Οι Κινέζοι επιστήμονες όμως, τονίζουν ότι το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2019, αρκετά νωρίτερα από όταν ξεκίνησε η επιδημία και δεν βρισκόταν στην ψαραγορά της Γουχάν.

Μάλιστα, ο ασθενής που ήταν ηλικιωμένος έμενε μεν τέσσερις με πέντε στάσεις μακριά από την αγορά, αλλά έπασχε από αλτσχάιμερ, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει εκτός της οικίας του. Επιπλέον, κι άλλα άτομα που νόσησαν από τον covid-19 δεν είχαν επισκεφτεί την συγκεκριμένη αγορά.

Το μυστήριο με τον ασθενή «μηδέν» παραμένει ακόμη άλυτο και πρόκειται να ταλαιπωρήσει τους επιστήμονες στο μέλλον.

 

 

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα