Κορονοϊός: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η Νέα Υόρκη

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς σήμερα ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων του κορονοϊού έκανε άλμα στα 76 άτομα – από τα περίπου 300 που έχουν καταγραφεί επίσημα στην Αμερική.

 

Η πρωτοβουλία του Κουόμο θα διευκολύνει την κινητοποίηση πολιτειακών και ομοσπονδιακών πόρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Έρχεται μετά από αντίστοιχες ανακοινώσεις των κυβερνητών της Καλιφόρνια και της Πολιτείας της Γουάσινγκτον, η οποία διαπίστωσε επίσης άλμα στα κρούσματα τις τελευταίες μέρες.

 

Τα κρούσματα ήρθαν μετά από έξαρση της επιδημίας στην κομητεία του Γουέστσεστερ, προάστειο στα βόρεια της Νέας Υόρκης στο οποίο 57 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ο Κουόμο είπε ότι υπάρχουν και 11 περιπτώσεις την Νέα Υόρκη.

 

«Κάνουμε εξετάσεις όλο το 24ωρο. Ελέγχουμε επιθετικά, κάνουμε ιχνηλατήσεις γιατί θέλουμε να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερους θετικούς στον ιό ωστε να τους βγάλουμε εκτός κυκλοφορίας», είπε.

 

Κριτική στον Τραμπ

 

Η ανησυχία είναι έντονη ότι ο ιός εξαπλώνεται κάτω από το ραντάρ, την ώρα που η κυβέρνηση Τραμπ δέχεται κριτική ότι δεν διανέμει γρηγορά τα αντιδραστήρια για τις εξετάσεις ωστε να εντοπιστούν έγκαιρα οι φορείς του ιού.

 

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 15 θάνατοι που αποδίδονται στον κορονοϊό στην Αμερική.

www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα