Τα τέσσερα θύματα του κοροναϊού στην Ιταλία. Οι 10 πόλεις που τέθηκαν σε καραντίνα

Τα τέσσερα θύματα του κοροναϊού στην Ιταλία. Οι 10 πόλεις που τέθηκαν σε καραντίνα

 Το πρώτο θύμα του κοροναϊού στην Ιταλία ήταν ένας άνδρας από την περιοχή του Βενέτο, ένα από τα δύο πρώτα άτομα που είχαν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό. Πρόκειται για τον 78χρονο Αντριάνο Τρεβιζάν, έναν συνταξιούχο οικοδόμο. Ο ασθενής νοσηλευόταν στο Σκιαβόνια για περίπου 10 ημέρες για άλλα θέματα υγείας και τελικά κόλλησε από τον ιό και απεβίωσε. Ο άλλος ασθενής, ένας 67χρονος, παραμένει ακόμη νοσηλευόμενος.

Το δεύτερο θύμα του κοροναϊού στην Ιταλία εντοπίστηκε στη Λομβαρδία: πρόκειται για μία γυναίκα 75 ετών. Είχε πάει στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου του Κοντόνιο, στην περιοχή Λόντι, για μια αναπνευστική κρίση, ακριβώς τις ημέρες που το ίδιο νοσοκομείο είχε επισκεφθεί ο υποτιθέμενος πρώτος «ασθενής», ένας 38χρονος που αποδείχθηκε τελικά πως νοσούσε από τον κοροναϊό. Μια τυχαία συνάντηση ήταν κατά πάσα πιθανότητα θανατηφόρα για τη συνταξιούχο. Η 75χρονη μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο επέστρεψε στο σπίτι της, όπου η κατάστασή της επιδεινώθηκε και τελικά βρέθηκε νεκρή.

Όσο για το τρίτο θύμα του κοροναϊού στην Ιταλία, πρόκειται για μία 68χρονη γυναίκα που πέθανε στο νοσοκομείο Κρέμα και η οποία νοσηλευόταν στην εντατική με ογκολογικά θέματα. «Η λοίμωξη επιδείνωσε μια ήδη πολύ σοβαρή κλινική εικόνα», εξήγησε ο σύμβουλος Ευημερίας, Τζούλιο Γκαλέρα, δίνοντας την είδηση του θανάτου του τρίτου θύματος του κοροναϊού .

Το τέταρτο θύμα του κοροναϊού ήταν ένας 84χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πάπα Τζιοβάνι στην πόλη Μπέργκαμο και ο οποίος αντιμετώπιζε προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας. Όπως δήλωσε ο Τζούλιο Γκαλέρα, σύμβουλος Ευημερίας της περιφέρειας της Λομβαρδίας, «ένας 84χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πάπα Τζιοβάνι πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας».

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί είναι η απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια να σταματήσουν όλες οι εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μήνα. Συνεπώς και το διάσημο βενετσιάνικο καρναβάλι που κάθε χρόνο προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον κόσμο «χτυπήθηκε» από τον κοροναϊού.

Τα κρούσματα αυτά καταγράφηκαν σε μικρές και μεγάλες πόλεις έξι περιοχών της Ιταλίας:

    112 στη Λομβαρδία (συμπεριλαμβάνονται δύο θάνατοι)
    22 στο Βένετο (συμπεριλαμβάνεται ένας θάνατος)
    9 στην περιφέρεια Αιμίλια-Ρωμάνια (ή Εμίλια-Ρομάνια)
    3 στο Πιεμόντε (ή Πεδεμόντιο)
    3 στο Τρεντίνο-Άλτο Άντιτζε
    3 στο Λάτσιο (ένας ασθενής έχει αναρρώσει)

Λόγω του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων στη Λομβαρδία, οι Αρχές έθεσαν σε καραντίνα 10 πόλεις. Είναι οι εξής:

    Betonico
    Castiglione D' Adda
    Castelgerundo
    Maleo
    Terranova dei Passerini
    Codogno
    San Fiorano
    Somaglia
    Fombio
    Casalpusterlengo

Σε καραντίνα έχει επίσης μπει η πόλη Vo στο Βένετο. Υπάρχουν επίσης περιοχές που τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό, όταν επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του κοροναϊού στα εδάφη τους. Αυτή είναι, λ.χ., η περίπτωση της Cremona.

Την ίδια ώρα, η Αυστρία διέκοψε όλες τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Ιταλία για να προλάβει περαιτέρω εξάπλωση του ιού Covid-19, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αυστριακού ταμπλόιντ OE24.

Νωρίτερα, το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση που γράφτηκε επίσης στο OE24, σύμφωνα με την οποία η Αυστρία αρνήθηκε την είσοδο σε τρένο προερχόμενο από την Ιταλία λόγω της υποψίας ότι δύο επιβάτες είναι πιθανόν να έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα