Κίνα: Τις ξύρισαν πριν πάνε στον "πόλεμο" κατά του κορονoϊού

Κίνα: Τις ξύρισαν πριν πάνε στον "πόλεμο" κατά του κορονoϊού

Ένα νοσοκομείο στην Κίνα έχει κατηγορηθεί ότι αναγκάζει γυναίκες ιατρούς και νοσηλεύτριες να ξυρίσουν τα μαλλιά τους για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να πολεμήσουν το νέο κοροναϊό προτού τις στείλουν στην πόλη Ουχάν στο πλευρό των ασθενών.

Τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας παρουσιάζουν περίπου δώδεκα νοσηλεύτριες να κόβουν τις αλογοουρές τους σε μια τελετή «αποχαιρετισμού», ωστόσο πολλές απο αυτές εμφανίζονται με δάκρυα στα μάτια τους.

Το βίντεο  πυροδότησε ένα σάλο στους χρήστες του διαδικτύου, με πολλούς από αυτούς να επικρίνουν την απαίτηση του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο αργότερα υποστήριξε ότι όλοι οι εργαζόμενοι είχαν προσφερθεί εθελοντικά να ξυρ΄σιουν τα κεφάλια τους ως ένας τρόπος πρόληψης ενάντια  στη λοίμωξη.

Η διαμάχη ξεκίνησε όταν η τοπική εφημερίδα Gansu Daily ανέβασε το εν λόγω υλικό σε λογαριασμό κοινωνικών μέσων δικτύωσης το Σάββατο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα δεκαπέντε γυναίκες από το επαρχιακό γυναικείο και παιδικό νοσοκομείο του Gansu που προορίζονταν  για την Ουχάν οι 14 κατέληξαν να έχουν τα κεφάλια τους ξυρισμένα.

Στο βίντεο αρκετές εμφανίζονται απρόθυμες ενώ κόβουν τα μαλλιά τους από μια ομάδα κομμωτών ενώ κάποιες φωνάζουν κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία.

Κορονοϊός: Ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στην Κίνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

-
Σχολιάστε το άρθρο: