Κορονοϊός: Οικογένειες με μικρά παιδιά ανάρρωσαν από και πήραν εξιτήριο

Αφού υποβλήθηκαν σε θεραπεία για τον νέο κορωνοϊό σε νοσοκομείο του Πεκίνου για πάνω από 2 εβδομάδες, τρία μέλη της οικογένειας Λιου ανέρρωσαν και τους επετράπη να επιστρέψουν στο σπίτι τους την Παρασκευή.

Ηπεριπέτεια της υγείας της οικογένειας ξεκίνησε όταν οι γονείς του 29χρονου πατέρα, οι οποίοι είναι από την επαρχία Χουμπέι, έκαναν μια σύντομη στάση στην Ουχάν, την εστία της επιδημίας, καθοδόν προς το Πεκίνο για τον εορτασμό της κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Η μητέρα διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό στις 29 Ιανουαρίου, ο γιος της, η σύζυγός του και ο ενός έτους γιος τους διαγνώστηκαν ακολούθως με τον ιό.

«Στην αρχή, είχα τρομάξει λίγο, όμως οι φόβοι μου καθησυχάστηκαν, καθώς το ιατρικό προσωπικό μας φρόντισε και μας ενθάρρυνε καθημερινά» είπε η 31χρονη σύζυγος του Λιου, σε μια συνέντευξη που οργάνωσε η κυβέρνηση στο νοσοκομείο YouAn στο Πεκίνο, όπου νοσηλεύτηκε το ζευγάρι και ο γιος τους ενός έτους.

Η κατάσταση της γιαγιάς της οικογένειας δεν έχει γίνει γνωστή.

Την ίδια ώρα, ένα κοριτσάκι εννέα μηνών, μαζί με τη μητέρα του και την αδελφή του, που είχαν νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό, πήραν επίσης εξιτήριο από το νοσοκομείο Ditan του Πεκίνου.

Το κορίτσι και η οικογένειά του είχαν ταξιδέψει από την Ουχάν στο Πεκίνο τον περασμένο μήνα. Ο πατέρας της ανέβασε πυρετό στις 20 Ιανουαρίου, μετά την άφιξή τους σε ξενοδοχείο του Πεκίνου. Διαγνώστηκε στη συνέχεια με τον νέο κορωνοϊό και εισήχθη σε νοσοκομείο.

Το κοριτσάκι και η μητέρα του εμφάνισαν συμπτώματα στις 25 Ιανουαρίου και μπήκαν στο νοσοκομείο Ditan του Πεκίνου.

«Οι γιατροί και οι νοσοκόμες μας φρόντισαν καλά. Είμαστε πολύ τυχερές» είπε η μητέρα του κοριτσιού.

Νωρίτερα, πήρε εξιτήριο και ο πατέρας της οικογένειας, αφού ανέρρωσε. Η οικογένεια θα μείνει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στο Πεκίνο.

Η πόλη του Πεκίνου έχει αναφέρει 372 κρούσματα και τρεις θανάτους έως χθες. Εκ των κρουσμάτων, οι 79 είχαν αναρρώσει και επέστρεψαν στο σπίτι τους έως χθες, σύμφωνα με τη Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Πεκίνου.

Σήμερα, η οικογένεια Λιου ήταν μεταξύ των 8 ασθενών που ανέρρωσαν από τον κορωνοϊό, που πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο YouAn και θα τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι τους για λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, το ποσοστό θνησιμότητας για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην επαρχία Χουμπέι ανερχόταν σε 3,1% έως την 3η Φεβρουαρίου και σε 0,16% για την υπόλοιπη χώρα.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters-Xinhua

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα