Συνάντησε τη νεκρή κόρη της μέσω VR και ξέσπασε σε κλάματα

Συνάντησε τη νεκρή κόρη της μέσω VR και ξέσπασε σε κλάματα

 Η εικονική πραγματικότητα έχει εισβάλει για τα καλά στον χώρο του gaming, όμως φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμεύσει και σε άλλες καθημερινές καταστάσεις.

 

Το ντοκιμαντέρ του Munhwa Broadcasting Corporation, με τίτλο «I Met You» εξετάζει τη χρήση VR για να δουν κάποιον δικό τους άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Jang Ji-sung, η οποία «συνάντησε» την 7χρονη κόρη της Nayeon, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2016 λόγω ανίατης ασθένειας.

 

Η ομάδα παραγωγής χρειάστηκε 8 μήνες για να δημιουργήσει τον εικονικό κόσμο. Σχεδίασε ψηφιακά μία ακριβή αναπαράσταση του πάρκου που επισκέπτονταν μάνα και κόρη στον πραγματικό κόσμο και χρησιμοποίησε motion-capture τεχνολογία για να καταγράψει τις κινήσεις ενός παιδιού-ηθοποιού τις οποίες μετά θα χρησιμοποιούσαν ως μοντέλο για την ψηφιακή Nayeon. Χρησιμοποίησαν επίσης όλο το ψηφιακό αρχείο φωτογραφιών και video από την πραγματική Nayeon για την πιστότητα του χαρακτήρα.

 

Η μητέρα, φορώντας ένα VR headset πέρασε μια ολόκληρη μέρα με την εικονική κόρη της ξεσπώντας σε δάκρυα, παίζοντας μαζί της στο πάρκο, τρώγοντας και βάζοντάς την για ύπνο. Ο πατέρας, αδερφός και αδερφή της μικρής παρακολουθούσαν από τον ίδιο χώρο.

 

«Ίσως να είναι ο πραγματικός παράδεισος. Συνάντησα την Nayeon και μου χαμογέλασε, για πολύ λίγο αλλά ήμουν πολύ ευτυχισμένη. Νομίζω πως είχα το όνειρο που πάντα ήθελα», σχολίασε η Jang Ji-sung.

 

Το βίντεο αυτό προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, με αρκετούς να θεωρούν ότι τέτοιες ενέργειες μπορεί να εθίσουν κάποιον σε μία εικονική πραγματικότητα που δεν θα μπορεί να πενθήσει τον χαμό ενός δικού του ανθρώπου.

 

www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα