Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ προς Τουρκία: Σταματήστε να τροφοδοτείτε τη σύγκρουση στη Λιβύη

Οι ΗΠΑ,  μέσω του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αποδοκίμασαν με δήλωση του στο real.gr την απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη προτρέποντας  τις χώρες  που εμπλέκονται να σταματήσουν να τροφοδοτούν την εμφύλια σύγκρουση στη  χώρα.

 Ηδήλωση του εκπροσώπου  του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακολούθησε χρονικά της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην διάρκεια της οποίας ο πρώτος του τόνισε ότι "η ξένη ανάμιξη περιπλέκει την κατάσταση στη Λιβύη¨.

 Σε ερώτηση του real.gr για το πώς σχολιάζει  η αμερικανική διπλωματία την απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης  να εγκρίνει την πρόταση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε σχετικά:

 «Οι εξωτερικοί παράγοντες πρέπει να σταματήσουν να τροφοδοτούν τη σύγκρουση. Όλες οι χώρες πρέπει να αποφύγουν να επιδεινώσουν την πολιτική σύγκρουση και να υποστηρίξουν την επιστροφή στην πολιτική διαδικασία που διευκολύνεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Ειδικού Εντεταλμένου των Ηνωμένων Εθνών Ghassan Salamé και της Αποστολής Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη για να χαράξει ένα μονοπάτι που παρέχει ασφάλεια και ευημερία σε όλους τους Λιβύους”.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ