"Πυρά" της αντιπολίτευσης στον Ερντογάν: Μείναμε μόνοι μας στην Ανατολική Μεσόγειο

"Πυρά" της αντιπολίτευσης στον Ερντογάν: Μείναμε μόνοι μας στην Ανατολική Μεσόγειο

Επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της πολιτικής που ακολουθεί στην Ανατολική Μεσόγειο εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το sigmalive.com ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Φαίκ Οζτράκ δήλωσε ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο μείναμε μόνοι μας», κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση Ερντογάν ότι άργησε να προβεί στα κατάλληλα βήματα και τώρα η χώρα δίνει αγώνα για να προστατεύσει τα δικαιώματά της και των Τουρκοκυπρίων.

Ο Φαίκ Οζτράκ απάντησε επίσης στον Τούρκο πρόεδρο ότι η Λιβύη δεν είναι κομμάτι της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως ήταν κάποτε, υπενθυμίζοντάς του παράλληλα ότι πριν από 9 χρόνια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι Λίβυοι πρέπει να βρουν μόνοι τους τη λύση στην κρίση.

«Ο Μουσταφά Κεμάλ, ως αξιωματικός του Οθωμανικού στρατού τότε, υπερασπιζόταν τα οθωμανικά εδάφη. Αλλά σήμερα η Λιβύη είναι δικό μας έδαφος;», ρώτησε ο αντιπρόεδρος του CHP, για να προσθέσει ότι δεν είναι δουλειά των Τούρκων στρατιωτών να εμπλέκονται στον εμφύλιο που διεξάγεται στη βορειο-αφρικανική χώρα.

«Το μοναδικό καθήκον των Τούρκων στρατιωτών είναι να προστατεύουν από επιθέσεις την 784 χιλιάδων χιλιομέτρων πατρίδα τους», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

-
Σχολιάστε το άρθρο: