Αποκάλυψη Guardian: Τα drones που στέλνει η Τουρκία στα κατεχόμενα είναι οπλισμένα!

Αποκάλυψη Guardian: Τα drones που στέλνει η Τουρκία στα κατεχόμενα είναι οπλισμένα!

Οπλισμένο είναι σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian το drone που αφίχθη στο Ψευδοκράτος. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος απογειώθηκε από την ναυτική βάση Ντάλαμαν της Τουρκίας.

Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, μετέδωσε ότι το πρώτο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έφτασε στην Κύπρο λίγο μετά τις 10 το πρωί , σύμφωνα με το offsite.com.cy.

Το Reuters σημειώνει ότι αυτή η κίνηση της Αγκυρας μπορεί να τροφοδοτήσει περαιτέρω την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το «υπουργικό συμβούλιο» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους όρισε το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο ως βάση για τουρκικά drones, ώστε αυτά να απογειώνονται και να συνοδεύουν πλωτά γεωτρύπανα που διενεργούν έρευνες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Demiroren.

Τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs) θα ξεκινούσαν να απογειώνονται από το αεροδρόμιο του κατεχόμενου Λευκόνοικου (Γκετσιτκαλέ) από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Πάντως σύμφωνα με τον λεγόμενο υπουργό εξωτερικών Κουντρέτ Όζερσα, αυτή τη στιγμή τα drones δεν χρειάζεται να φέρουν οπλικά συστήματα αλλά προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα