Προβλήματα για τον Ερντογάν: Νέο κόμμα ίδρυσε ο Νταβούτογλου

Προβλήματα για τον Ερντογάν: Νέο κόμμα ίδρυσε ο Νταβούτογλου

Ο πρώην Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, πρώην στενός σύμμαχος του Ταγίπ Ερντογάν, υπέβαλε αίτηση σήμερα για την ίδρυση αποσχιστικού πολιτικού κόμματος το οποίο θα μπορούσε να αποδυναμώσει τον Ερντογάν και το κυβερνών Κόμμα ΑΚP. όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Νταβούτογλου, 60 ετών, υπηρέτησε ως πρωθυπουργός από το 2014 έως το 2016, ενώ φέτος είχε επιτεθεί στον τούρκο πρόεδρο και το AKP για την οικονομική διαχείριση της χώρας και παράλληλα τους κατηγόρησε ότι περιορίζουν τις βασικές ελευθερίες και την ελευθερία του λόγου.

Μια πηγή κοντά στο Νταβούτογλου ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός υπέβαλε αίτηση στο υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη για να σχηματίσει το νέο του κόμμα και το οποίο θα το ανακοινώσει επισήμως σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα την Παρασκευή και θα ονομάζεται «Κόμμα του Μέλλοντος».

«Θα ανακοινώσει τις αρχές του κόμματός του και θα δώσει πληροφορίες για τα ιδρυτικά μέλη"» ανέφερε η ίδια πηγή. «Το νέο κόμμα θα ανανεώσει νέα ζωή στην πολιτική όπως υποστήριξε.

Ο Νταβούτογλου είχε ανακοινώσει την παραίτησή του από το ισλαμιστικό AKP τον περασμένο Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι το κόμμα δεν ήταν πλέον σε θέση να λύσει τα προβλήματα της Τουρκίας και δεν επέτρεπε πλέον την εσωτερική συζήτηση. Η παραίτησή του ήρθε δύο μήνες μετά την παραίτηση του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού Αλί Μπαμπατσάν από το AKP, ο οποίος έκανε λόγο για  «βαθιές διαφορές».

thetoc

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

-
Σχολιάστε το άρθρο: